dimarts, 13 d’octubre del 2020

VII Raid Ruta de les Mules

El setè Raid Ruta de les Mules

El dissabte 3 d’octubre va tenir lloc la setena edició del Raid Ruta de les Mules, organitzat per la Comissió de la Festa dels Traginers de Balsareny.

La disciplina del raid consisteix en la realització d'un determinat recorregut en el menor temps possible; el cavall ha de demostrar unes determinades condicions físiques que s'avaluen mitjançant controls veterinaris fixats durant tot el recorregut, en el qual el cavall pot aprofitar per descansar.

Aquesta modalitat hípica posa a prova la resistència física de genets i cavalls, i premia la bona preparació física del cavall, que ha de recórrer llargues distàncies sense sobrepassar un nombre mínim de pulsacions per minut establertes amb anterioritat.  

El binomi guanyador de la prova és aquell que arribi al final del recorregut en el menor temps possible i complint les condicions veterinàries fixades a l'inici de la prova.

El raid consta de tres curses de velocitat controlada: CEA Promoció 40 km; CEA Promoció 60 km; i CET-0* de 90 km. Hi va haver, en total, 72 participants.

La prova de CET-0* de 90 km, amb 31 participants, la va guanyar Bàrbara Simon Riera, muntant el cavall “Bartra Peu”; van completar les quatre fases en un temps de 5h 37’ 19’’.

La prova de CEAP-60, amb 8 participants, la va guanyar Mar Calle Sañé, que muntava el cavall “Querencioso 62-92%”, amb un temps de 4h 38’ 58’’.

I la prova de CEAP-40, amb 33 participants, la va guanyar Laia Muixí Crusellas, muntant el cavall “Brutus Quatre Vents”, amb un temps de 2 h 57’ 1’’.

[Dades del web de la Federació Catalana d’Hípica]

Sarment

Fotos: A. Selgas

 
















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.