dimarts, 22 d’octubre del 2019

'LAIKA'



ESPECTACLE TEMPO: 'LAIKA'

Aquest mes d'octubre, dins la temporada d'espectacles familiars Tempo, hem tingut l'honor de poder veure, de la mà de la companyia Xirriquiteula Teatre,  l'obra “Laika”, Premi Drac d'Or a la Millor escenografia, i al Millor espectacle del Jurat infantil, a la Fira Titelles Lleida 2018.

L'obra s'inspira en fets reals, ja que fa referència a la primera gossa astronauta, que la llavors Unió Soviètica va llançar a l'espai l'any 1957, i la va convertir en el primer ésser viu que va orbitar al voltant del planeta Terra.

Laika” és una preciosa història d'afectes capaç d'encisar tots els públics. Una gosseta que corre lliurement pels parcs i les places de Moscou, sense imaginar-se que el seu destí seria fer-la pujar a la nau espacial Sputnik II, la que la faria passar a la història –i també la duria a la mort–, quan ella tan sols volia ser gosseta, i no pas astronauta.

Un trepidant joc d'embolics que captiva els espectadors fent brollar l'emoció.
Laika” és, sens dubte, una modesta versió de la història que val la pena conèixer; i que Xirriquiteula Teatre ens posa damunt de l'escenari perquè alhora siguem capaços de veure que, com la Laika, altres éssers vius, sense voler-ho, són víctimes d'abusos per les lluites de poders d'uns i altres.

La nostra enhorabona a la companyia de teatre que dirigeix “Laika” i novament, tal com ho hem fet pel Sona B, i no ens cansarem de  fer-ho, felicitar els organitzadors, en aquest cas pel TEMPO, pel gran talent i professionalitat amb què fan que Balsareny disposi mensualment d'unes magnífiques tardes d'espectacles, i que la Sala Sindicat es converteixi en una gran sala de referència.

Moltes gràcies i per molts anys!

Text i fotos: Jordi Vilanova

  










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.