divendres, 11 de setembre del 2015

Nova estelada al Serrat del Maurici






















L’ANC de Balsareny i els grups locals d’ERC i CDC van celebrar el vespre del dia 10 els actes previs a l’Onze de Setembre. Va començar amb la tradicional pujada al fortí del Serrat del Maurici per canviar l’estelada —en aquest cas, reposar-la, després que hagués estat per dos cops víctima d’actes vandàlics. Un cop la bandera onejant, la presidenta d’ERC-Balsareny, Neus Orriols, va dirigir unes paraules als assistents; es va recitar un poema i els Bastoners de Balsareny van fer una ballada.




De retorn al poble, es va fer una marxa de torxes fins a la plaça de la Mel, on es va fer una botifarrada popular amb més de 150 comensals. Després d’unes noves ballades del Bastoners de Balsareny, es va projectar un audiovisual sobre la diada de l’Onze de Setembre. Tot seguit va parlar el coordinador local de l’ANC, Josep Sanmiquel, que va explicar els actes de l’endemà a la Meridiana (Balsareny va omplir tres autors, a part dels que hi anaven pel seu compte).  A continuació va cantar la Coral Sant Esteve i quatre rapsodes dels Pastorets de Balsareny van llegir diversos poemes. El cantant Marc Sibila va fer un recital de cançó folk, i el Cant dels Segadors va cloure l’acte poc abans que, a mitjanit, comencés la campanya electoral.




Dos dies més tard, el diumenge dia 13, l’estelada del Serrat havia estat novament arrancada. Els qui la van penjar només confien en la democràcia i les urnes. No entenem quin sentiment han de tenir els que la destrossen.


Sarment
Fotos: Sarment/ANC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.