dimarts, 22 de setembre del 2015

L'Ajuntament informa















Apreciats lectors/es del Sarment,

Ens plau informar-vos que durant l’últim mes s’ha renovat un antic pacte de col·laboració conjunta de l’Ajuntament amb el Cercle Cultural de Balsareny, fruit d’una facilitat d’entesa per a aquesta finalitat. Per aquest motiu, des de la Regidoria de Comunicació de l’Ajuntament de Balsareny col·laborarem activament amb el Sarment amb aquesta petita columna informativa dedicada a l’activitat de l’Ajuntament, tot això per tal d’informar de primera mà d’alguns dels aspectes més rellevants del dia a dia al consistori, tant en l’àmbit de la política com de la gestió diària.

Pel que fa a la situació política actual de l’Ajuntament, el nou consistori municipal ha quedat conformat, fruit dels resultats de les Eleccions Municipals 2015-2019, per quatre regidors/es per “ERC Balsareny”, tres per “Convergents Balsareny” i quatre per “Gent de Balsareny”, els últims dels quals governen actualment en minoria al nostre municipi, ja que no es va assolir cap pacte durant les negociacions. Aquesta situació de govern en minoria, similar al cas que s’ha donat amb la CUP a Berga, crea un panorama polític nou mai vist al nostre poble, i suposa un repte a l’hora de gestionar el municipi per part de l’equip de govern. Tal situació fa que, forçosament, s’enceti una nova etapa de diàleg fluid i constant a Balsareny entre les tres forces polítiques, pel bé de la gestió del municipi.

Pel que fa a gestió immediata i les seves principals novetats, cal dir que la prioritat del nou equip de govern en aquests tres primers mesos de mandat ha estat la de fomentar, des d’un bon principi, una nova forma de fer política més social, més oberta, més participativa i, en definitiva, més propera als ciutadans/es. Per aquesta raó, s’han potenciat dos eixos principals.

Per una banda, s’ha volgut oferir un ventall, el màxim d’ampli possible, de cobertura informativa de l’Ajuntament cap a la ciutadania a través d’una freqüent actualització de la pàgina web amb nous continguts, notícies i documents (com ara el “Butlletí d’Acció de Govern”, on s’explica la feina feta cada mes per part de cada regidoria); la creació dels perfils de Facebook (cercar dins Facebook: “Ajuntament de Balsareny”) i Twitter (@AjBalsareny), que compten amb actualitzacions diàries sobre el dia a dia de l’activitat al consistori i al municipi; l’ús i implementació de més panells informatius on s’exposin els decrets, edictes, les agendes culturals i esportives, etc., per tal d’arribar a aquells ciutadans/es que encara no estiguin actualitzats a la xarxa...

Per altra banda, s’ha començat a aplicar la transparència, fent públic tot tipus d’informació. Per aquest motiu, s’estan estudiant quins són els millors models i vies d’aplicació de la transparència per tal d’aplicar-los progressivament de la millor forma. Fins al moment, s’han fet públics l’estat del deute i els pressupostos actuals a la pàgina de l’Ajuntament. Progressivament, i fins a finals d’any, es seguirà estudiant i implementant un model clar i entenedor de transparència a l’hora d’oferir la informació als ciutadans/es interessats/des.

A la pàgina del mes vinent parlarem d’ordenances fiscals i pressupostos. Fins a l’octubre!

Albert Otero Bonet
Regidor de Cultura, Comunicació i Informació

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.