dimarts, 28 d’abril del 2015

CiU i ERC signen un compromís per la independència


El dia 27 d’abril, els candidats que encapçalen les llistes locals de CiU i ERC, Noèlia Ramírez i Isidre Viu respectivament, en un acte celebrat a la sala Sindicat, van subscriure el document que l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) havia presentat a totes les candidatures, document en què les formacions adopten un compromís sobiranista explícit (vegeu més avall el text de l’acord). A l’acte hi van assistir diversos candidats de les tres formacions que concorren a les eleccions locals, membres de l’ANC i públic en general.


Va obrir l’acte el coordinador de l’ANC a Balsareny, Josep Sanmiquel, que va agrair el seu compromís a les dues formacions signants. Així mateix, va manifestar respecte envers la decisió del grup Gent de Balsareny —també representat entre els assistents, i que havia acordat en assemblea de no signar el document— , perquè la seva decisió, argumentada, no suposa un rebuig al sobiranisme, com el que sí que expressen altres formacions polítiques, sinó que es mostra favorable al dret a decidir-ho tot, i a consultar al poble les qüestions importants (vegeu més avall).


Tot seguit, Noèlia Ramírez i Isidre Viu van manifestar en sengles breus parlaments els motius pels quals els seus grups respectius estaven compromesos amb el procés sobiranista cap a la independència nacional, explicant les diverses i nombroses actuacions que en tal sentit havien fet fins ara, organitzant tota mena d’actes o col·laborant-hi activament, i donant suport a les activitats populars empreses per l’ANC, Òmnium Cultural, l’Associació de Municipis per la Independència i altres entitats. L’acte es va acabar penjant al balcó de la sala Sindicat una pancarta on es compten els mesos que falten per a les eleccions plebiscitàries del 27 de setembre.

Sarment
Fotos: Sarment
  


  

Annex I
Document de compromís per la independència, subscrit pels alcaldables de CiU i ERC a Balsareny

ELS AJUNTAMENTS PER LA INDEPENDÈNCIA

Compromís de les candidatures que concorren a les eleccions municipals del 24/05/2015

La candidatura .... del municipi de Balsareny és conscient del repte políticament transcendent que viu el país arran del procés per constituir un nou Estat independent per a Catalunya. També és sabedora del paper especialment important que hi tenen els municipis, així com de la necessitat d'impulsar des dels ajuntaments les accions que corresponguin per continuar donant fortalesa, legitimitat i suport al procés. Per això, els/les integrants d'aquesta candidatura, en el cas de ser elegits com a regidors/es, alcalde o alcaldessa del nostre ajuntament, ens comprometem a:

1) Proposar al primer Ple municipal ordinari l’adhesió o continuïtat del nostre ajuntament a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i a tenir-hi un paper actiu.

2) Promoure campanyes des del nostre grup municipal per contribuir a fer que es eleccions al Parlament del 27 de setembre tinguin un clar sentit plebiscitari i que les guanyin les forces que incloguin el full de ruta cap a la constitució d’un Estat independent en el seu programa.

3) Assumir que, en el cas que les eleccions plebiscitàries del 27 de setembre configurin una majoria independentista al Parlament, proposarem que el nostre ajuntament, amb el seu alcalde o alcaldessa al capdavant, es posi a disposició del govern del país per tot el que consideri oportú en la gestió de la constitució de l’Estat català, superant, si cal, totes les traves que hi puguin posar els poders de l'Estat espanyol.

4) Proposar que l’alcalde o alcaldessa, com a màxima autoritat i representant legítim de tots els veïns/es del municipi, participi a l’Assemblea de Càrrecs Electes que es constituirà per donar suport al procés d'emancipació nacional. En el cas que les institucions espanyoles intervinguessin o suprimissin les institucions catalanes d'autogovern, aquesta Assemblea hauria d'assumir la governació de Catalunya, donant així continuïtat al procés i garantint-ne la màxima legitimitat democràtica i institucional.

Balsareny, 27 d’abril de 2015




Annex II
Comunicat del grup Gent de Balsareny

L’Assemblea Gent de Balsareny aprova per consens el manifest que trobarem a continuació; el qual serà degudament publicitat i transmès a l'ANC:

- Que creiem en el dret a decidir i per tant volem decidir com ha de ser el Balsareny que necessitem i desitgem.
- Creiem en el dret a decidir-ho tot; som una formació que impulsa una nova manera de fer política, on la ciutadania, pugui decidir les grans qüestions en referèndums, com si cal que el poble de Balsareny s’adhereixi a l’AMI.
- Que ens preguntem: independència, per a què i per a qui? El debat obert a Catalunya és una oportunitat per trencar amb l’injust marc legal establert i per repensar les bases del nostre model de societat.
- Que apostem per obrir un procés constituent que ens permeti decidir entre tots quin país volem.
- Que donem total suport al dret a decidir, però també a decidir sobre totes les coses, amb plena sobirania i poder popular.
- Que volem confluir amb la resta de pobles de Catalunya, per derrotar les polítiques d’austeritat i la Troika des dels municipis.
- Que treballarem per la dignitat, els drets i la democràcia, perquè ens calen majories i municipis d’esquerres perquè les polítiques estiguin al servei de la gent.

Balsareny, 18 d’abril de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.