dimecres, 26 de febrer del 2020

Traginers Música Exprés

Escola Municipal de Música de Balsareny




Actuació de l’Escola Municipal de Música a la tarima de la plaça Ricard Viñas.

A les tres de la tarda del dissabte de Traginers, 15 de febrer, el poble semblava tranquil, carrers buits i un silenci contingut que deixava entendre les taules de les llars envoltades de gent que reposava forces abans d’emprendre les activitats de la resta del dia. A la plaça Ricard Viñas, a escassos metres de l’Escola Municipal de Música, una tarima de dimensions generoses era testimoni  del feinejar d’unes persones que muntaven instruments musicals i un equip de so.

Poc abans de les sis de la tarda, l’arribada dels geganters i el pas de la llarga corrua d’animals anunciava la imminent obertura del concert. Els alumnes, tots arribats de realitzar activitats diverses, s’aplegaven a prop de l’escala d’accés a la tarima tot esperant el seu torn d’actuació.


Puntualment, les notes del Blues del rellotge tocades amb piano a quatre mans iniciaven el concert. El públic, a peu dret, nombrós i expectant, va anar agraint l’esforç dels intèrprets amb aplaudiments càlids i sentits. Dues formacions amb piano a vuit mans i bateria van interpretar respectivament Pedalant sobre tecles i Thriller. Va ser aleshores el torn dels conjunts. Primer, un conjunt d’instrumentació variada, violí, xilòfon, piano, guitarres i bateria, va tocar una versió molt original de la cançó Clocks del grup Coldplay. A continuació vam sentir la cançó de Txarango Una lluna d’aigua cantada per un duet vocal, que va lluir-se tant a les parts cantades com a les rapejades, acompanyats de manera impecable per la guitarra, el piano i la bateria. La darrera actuació fou a càrrec dels alumnes més joves de l’escola, asseguts darrere cadascun dels onze tambors que hi havia disposats a l’escenari. Concentrats i motivats, van interpretar amb subtilitat i a la vegada força l’obra per a percussió La Fanfàrria.

Un any més l’Escola Municipal de Música ha treballat per oferir la seva aportació a la Festa dels Traginers i ha fruït de l’escalf i l’agraïment del públic.

EMMB

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.