dimecres, 26 de febrer del 2020

Gemma Humet: una gran tarda de música



El cicle de concerts Sona B arrenca la temporada 2020 amb la meravellosa i melòdica veu de Gemma Humet, una jove terrassenca amb un talent prometedor com a pianista clàssica i que, a més, es va especialitzar en estudis superiors de Cant Jazz a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMuC) i va tenir contacte amb altres músiques com són el flamenc, la música tradicional i popular, la música clàssica, etc. Tot plegat la va portar a formar part durant dos anys del grup Thalassa, amb qui va fer cançons d’arrel mediterrània. Paral·lelament, coneix el gran guitarrista Toti Soler, amb qui des d’aquell moment ja no han deixat de treballar conjuntament.


Un dels punts àlgids en la carrera de la cantant va ser conèixer en Pau Figueres, guitarrista de renom amb el qual comença a donar forma al que serà el primer disc de la cantant i inici de la seva carrera en solitari amb el disc  Si canto enrere  (2015), guanyador del Premi Enderrock 2016 a millor disc de cançó d’autor, i que a més va rebre molts elogis per part de la crítica especialitzada.


En tot el seu procés artístic Gemma Humet ha mostrat una ferma vocació cap al compromís social, fet que es reflecteix en el seu últim treball Encara (2017), disc que ha tingut un especial protagonisme a la nostra sala Sindicat. Aquí, juntament amb els músics Nèstor Giménez al piano i Pau Lligadas al contrabaix, vam tenir el plaer de gaudir de moltes de les seves cançons i alhora escoltar-ne els missatges, que fan referència, per exemple, a les guerres i als refugiats, molts dels quals moren en aquest nostre mar Mediterrani; un mar i una costa molt presents per a l'artista, especialment l'Empordà, i aquell poble mariner de la seva infantesa al costat del seu avi. Ens el canta enyorant el paisatge verge i lliure de formigó, avui convertit en blocs de ciment.
També a través de les seves cançons rebem el missatge que ens vol fer veure que potser dediquem massa temps a valorar i contemplar el present d'altres (molts a qui ni tan sols coneixem), per aquestes xarxes socials que ens impedeixen massa sovint viure el nostre propi present com caldria.


Una vegada més vam poder viure una gran tarda de musica i valors a Balsareny amb el SonaB. Us animem a participar-hi, perquè, ja ho sabeu: us trobem a faltar quan no hi veniu... Una bona tarda musical, com és el cas, és un luxe, oi més si podem tenir-la envoltats del nostre poble. Gràcies, moltes gràcies als organitzadors. Ens hi veiem el proper mes! No hi falteu!



Text i fotos: Jordi Vilanova


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.