dissabte, 2 de març del 2019

Un Carnestoltes vistós


El divendres 1 de març hi va haver un Carnestoltes infantil, organitzat per l’AMPA de l’Escola Guillem de Balsareny, seguit d’un ball i bernenar solidari a benefici dee la investigació de l’Hospital de Sant de Déu contra el càncer.

L’endemà, dissabte 2 de març, els carrers de Balsareny es van tornar a vestir de coloraines, música, confetti i molta gresca. Rere la carrossa del Rei i la Reina del Carnestoltes, amenitzats amb la música de DJ Reber i Dani Magyk, en un ambient alhora festiu i familiar, força comparses i moltes disfresses individuals van fer una cercavila llarga i variada, com de costum un pèl anàrquica i barrejada, però això ja s’ho porta la mateixa idea del Carnaval lliure i transgressor.

Hem vist a desfilar, entre altres, les comparses d’Arale, Aranyes, Arquers, ‘Casa de Papel’, Rumberos, Cavallers i Donzelles, Mexicans, Amanides, ‘El Pájaro’, Cocodrils, Grease, Catrines, Hippies amb la furgoneta rosa, el Geni de la Làmpada, The Big Bang Theory, Dimoni, By, Dòminos, Nens militars, Minions… Fins i tot sengles disfresses homenatjaven els gegants Marc i Maria, acompanyats de l'autèntica Geganta Maria disfressada de Blancaneus, amb tot un seguici de Nans. Molta imaginació, i molt bona feina a preparar-ho tot!

Després del pregó dels Reis del Carnestoltes a la plaça de l’Ajuntament, hi va haver un gran ball de confetti i, a la nit, un sopar popular a càrrec de Sol i Cel, seguit d’un gran ball de Carnestoltes amb la música de DJ Reber i Dani Magyk. Allà es van donar els premis: la comparsa més original va ser la dels Gegants Marc i Maria; la més nombrosa, la dels Mexicans; i la més treballada, els Katrina. Felicitem els organitzadors i tothom qui hi ha participat: moltes gràcies i fins l’any que ve!

Text i fotos: Sarment













































  
























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.