divendres, 22 de setembre del 2017

L'alcalde dimiteix


El dia 14 de setembre, el fins ara alcalde de Balsareny, Albert Neiro, va anunciar que renunciava als càrrecs d’alcalde i de regidor, adduint que volia iniciar una nova etapa «per obrir nous horitzons personals i professionals». La resta de regidors de l’equip de govern (Mariola Fabián, Albert Otero i Jorge Aguilera) van mostrar respecte per la decisió de l´alcalde, que afirmen que és estrictament personal, sense relació amb l’escenari polític del país ni a nivell local.

El regidor portaveu de Gent de Balsareny, Albert Otero, va adreçar un missatge de tranquil·litat a la ciutadania, dient que el grup se sent «amb més força i energia que mai, amb ganes d’entendre’ns amb tothom i de tirar endavant amb el projecte». Va dir que volien «intentar tenir el màxim de suports» sense descartar cap escenari; que ja treballaven en propostes de govern i que preveien iniciar converses amb els dos grups de l’oposició: ERC (4 regidors) i el PDeCAT (3 regidors).

L’equip de Gent de Balsareny es va manifestar disposat a «garantir la governabilitat» del poble. Per l’entrada d’un nou regidor,  es prioritzaria l’ordre de la candidatura electoral (la número cinc de la llista era Aida Pérez i el sisè Agustí Codina). Pel que fa al candidat a l´alcaldia, Otero va dir que, tot i haver-hi «bastant consens», el grup faria públic en pocs dies el nom de la persona escollida. Mentrestant, Mariola Fabián, que era la primera tinent d’alcalde, va assumir l’alcaldia en funcions.

Els grups municipals d’ERC i el PDeCAT es mantenien a l'expectativa de com evolucionarien els canvis en el govern municipal. Cap de les dues formacions no descartava possibles pactes entre les diferents forces. Per ERC, Isidre Viu subratllà la bona entesa del seu partit tant amb l’equip de govern com amb el PDeCAT de cara a possibles pactes, sense descartar-ne cap; i fins i tot va plantejar la possibilitat de fer «un govern de concentració» dels tres grups. Pel PDeCAT, Noèlia Ramírez tampoc no descartava cap possibilitat, dient que amb el nou escenari calia tenir present «la situació tant a nivell de país com d´ajuntament».

Es va anunciar que en el ple ordinari previst per al 28 de setembre es faria efectiva la renúncia de Neiro com a alcalde i que la setmana següent —després, doncs, de l’1 d’octubre— tindria lloc el ple d’investidura del nou govern. Per ara, tots els escenaris es mantenen oberts.

[Actualització d’última hora: Gent de Balsareny ha fet públic que la regidora que s’incorporarà al consistori és Aida Pérez, i que el grup presentarà com a alcaldable Jorge Aguilera; també anuncien una proposta de pacte de govern amb ERC.]

Sarment (sobre informacions extretes de Regió7 i Nació Digital)

Foto: Arxiu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.