dissabte, 2 de setembre del 2017

La deixadesa de vacances a Balsareny


No ve d’una, ni de dues, ni de tres setmanes i no em serveix l’excusa “la brigada està de vacances” perquè els ciutadans tenim tot el dret de passejar-nos per un poble net. No només estic parlant dels carrerons estrets, sinó dels carrers principals més transitats. Qualsevol pas de vianants el trobem ple de verdet i amb un pam d’herba a cada banda. Miris on miris, hi ha burilles entre muntanyes de fullaraca seca; són fulles que cauen d’arbres poc tractats, pintats d’un verd entristit, espigats de la copa i amb males herbes al peu del tronc. Per ser més concrets, aquests arbres es troben a la carretera de Manresa, a la plaça de la Mel, al carrer Carrilet, a l’entrada de l’escola Guillem de Balsareny...  


Pel que fa a la flora, heu vist mai jardineres buides, amb trossos de rajola esquerdada o amb flors pansides, sense color, per falta d’aigua? Doncs només cal passejar-te pel carrer Travessera, per la baixada del Torrent o la plaça de l’Ajuntament de Balsareny.
Com a habitant i pubilla de Balsareny que sóc, em nego rotundament a viure en un poble així, brut, deixat, descuidat, llardós i repulsiu. Necessitem una doble implicació urgentment, per part del poble i de l’Ajuntament. Per part nostra, hem de complir i respectar les normes cíviques per tal de conviure dignament fent ús de les papereres i contenidors que ens proporciona l’ajuntament, i per part de la regidoria, començar a moure fils per cuidar i millorar les zones verdes i netejar carrers, carrererons, places i camins fins a quedar destapats de la porqueria que trepitgem.

Text i fotos: Blanca Soler

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.