dissabte, 23 de setembre del 2017

Carta


Els sotasignats, com a fundadors de l'Assemblea Gent de Balsareny, i participants de la candidatura municipal del Grup, manifestem:

Que hem constatat que el Grup ja fa temps que va abandonar els seus objectius fundacionafs. Que el Codi Ètic de què ens vam dotar no ha funcionat.

Que fa més d'un any que no es fa cap Assemblea ciutadana; per tant, les idees de participació han quedat aparcades.

Que amb la crisi provocada amb la dimissió de l'alcalde, membre del grup, no s'ha estat a l'alçada de la situació, i s'han fet paleses les greus deficiències democràtiques de l'organització. Que d'aquesta dimissió ens n’hauríem de fer responsables tots els membres del Grup, i especialment els regidors.

Que s'ha demostrat incapacitat d'acció política, debilitat institucional i falta de criteri propi, especialment en els últims mesos amb els diversos atacs feixistes que s'han produït. Que s'han fet evidents les diferències entre els membres del govern i alguns de nosaltres.

Que en la reunió de Grup mantinguda el dilluns 18 de setembre es va arribar a un punt de dissensió que ja no es pot resoldre, per les actituds autoritàries·i prepotents d'algun regidor del Grup, que es va erigir en portaveu presidencialista d·un Grup que ens dèiem assemblearis.

En cap moment volem criticar la tasca feta per l'equip de govern, que entenem que s'ha fet el millor que s ha sabut o s'ha pogut, donades les circumstàncies de governar en minoria.

Entenem que el projecte de Gent de Balsareny, en l’actualitat està finiquitat, almenys tal com s’havia projectat i amb les expectatives que s'havien creat. Actualment el seu funcionament és el propi de qualsevol partit, amb tics de la vella forma de fer política.

Desitgem que més endavant, amb persones més preparades i més obertes a escoltar, es puguin tirar endavant projectes engrescadors de participació i assemblearis, tal com pensàvem i pensem que Balsareny es mereix.

Per tot això, abandonem el Grup, donant les gràcies a totes les persones que vau confiar en nosaltres, i que ens vàreu donar suport en aquesta aventura ciutadana, que pretenia acostar a la ciutadania les polítiques de govern.

Salut, ens trobarem a les places!

Maribel Andreu Nebot - José Roldán Raja - Lluis Mas Granados
Balsareny, setembre 2017

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.