dissabte, 16 de juliol del 2016

En record d'Eugenio Salomón Pastor

Balsareny acaba de perdre un veí estimat: L’Eugenio Salomón Pastor. La salut li va fer una darrera mala passada i va morir el dilluns 11 de juliol.

Era el gran d’una família nombrosa que arribà a Balsareny els anys cinquanta amb quatre fills: l’Eugenio, l’Ana Mari, el Paulino i el Julio. Una vegada aquí encara s’augmentà la colla amb l’arribada de la Conchita i la Maria Jesús.

L’Eugenio estudià per mecànic i n’exercí fins a la seva jubilació; molt bon professional, després de treballar per compte d’altri decidí, l’any 1974, establir-se a Balsareny bo i regentant un taller de venda i reparació de motos, vehicles pels quals sentia des de molt jove una gran passió. A falta de contrastar-ho, crec poder afirmar que és la primera persona del nostre poble que al seu moment participà en curses federades de motociclisme, amb una moto preparada per ell mateix.

On desenvolupà una tasca ingent és en l’àmbit de l’associacionisme. Fou fundador i president de Motor Sport Balsareny, directiu del Club Natació Balsareny, organitzador dels tornejos de billar que durant anys es van fer al Bar Centre, etc. No va tenir mai un no a l’hora d’ajudar qualsevol entitat local que li ho demanés. Vinculat a Convergència Democràtica de Catalunya, formà part de l’equip de govern municipal, d’on fou segon tinent d’alcalde. Es va encarregar de la regidoria d’Obres i Serveis, a la qual es dedicà en cos i ànima, sempre des de la ponderació i coherència més absolutes. També fou regidor d’Esports i durant el període en què ocupà aquesta cartera Balsareny va veure inaugurar el pavelló municipal d’esports. Darrerament, havia entrat a formar part de la junta del patronat del Casal Verge de Montserrat, i ha estat una vertadera llàstima la seva pèrdua, perquè en aquesta entitat segur que a no tardar s’hi haguera notat la seva empremta.

Dos ensurts molt importants en la seva salut, essent llavors molt jove, van fer que encara fos més estricte en la seva més que ordenada vida, i practicava la natació amb tenaç constància: a l’hivern a la piscina coberta del CN Sallent i, a l’estiu, a la piscina municipal de Balsareny, des del primer al darrer dia en què aquesta romania oberta.

Va gaudir sempre de l’escalf de la seva llarga família, i molt especialment de la seva esposa Carmina i de la seva filla Raquel.

Descansi en pau el nostre benvolgut conciutadà.

Jacint Orriols

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.