dimecres, 25 de març del 2015

Salvador Comelles visita l'escola

ESCOLA GUILLEM DE BALSARENY

Som els alumnes de 3r de l'Escola Guillem de Balsareny i el passat dia 27 de febrer vàrem rebre la visita de l'escriptor Salvador Comelles. Durant uns dies vàrem llegir el seu llibre El dimoni sense feina.
Aquest llibre explica la història d'un dimoni que està tip que li donin garrotades i decideix deixar la feina que tenia, com a titella d'un guinyol. Comença a buscar feina en un pessebre, en el conte de la Caputxeta i, per últim, en una colla de diables d'un correfoc.
Quan el Salvador va arribar, el vam rebre 4 dimonis que van fer-li de guies durant tota l’estona que va durar la visita. Seguidament, la resta de dimonis li va fer un passadís amb les forques enlairades fins a arribar a la sala d’actes. Un cop arribat al lloc de l'entrevista, uns quants companys li van fer unes preguntes que havíem preparat entre tots, per tal de conèixer una mica més l'ofici d’escriptor. Ell ens va recomanar 3 coses: llegir molt, paciència, i revisar tot allò que s'escriu. Més endavant, el Salvador es va emportar una sorpresa quan els alumnes de 3r A li van llegir un possible capítol més per al seu conte. En aquest capítol que ens vam inventar, el dimoni sense feina va arribar a Balsareny a treballar, com a diable, a la colla Peta-Fluix i es va colar en els diferents actes de la Festa dels Traginers. En el correfoc infantil es va fer amic del mussol Oriol i de molts nens del poble; del Rebost, en va sortir una mica tip i fent esses... Li va agradar tant la nostra festa que va decidir quedar-se a viure al castell, juntament amb el fantasma del castell. Després, els alumnes de 3r B van obsequiar el Salvador amb el ball de dimonis que havien preparat.
El Salvador Comelles ens va dir que era la primera vegada que, quan visitava una escola, s'hi trobava tants dimonis. Ens ho va agrair llegint-nos uns poemes i unes endevinalles escrites per ell, i ens va fer una dedicatòria personalitzada al llibre de cadascú. Per finalitzar, ens va demanar poder fer-se una fotografia amb tots els dimonis per tal de poder-la tenir de record.
Va ser un matí molt agradable i divertit. Vam estar molt contents de poder conèixer, en persona, l'escriptor del llibre que vam llegir durant uns dies i que ens va fer passar-ho molt bé. També ens va agradar molt poder imaginar com aquest dimoni entrava al nostre poble i a la festa dels Traginers i preparar el ball de dimonis per sorprendre l’escriptor. I, per un dia, TOTS VAM PODER SER DIMONIS.
Text i fotos: Alumnes de 3r de l'Escola Guillem de Balsareny


1 comentari:

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.