dimecres, 25 de març del 2015

Editorial

EDITORIAL

Rabeya no es presenta

Aquest mes ha sortit als mitjans la notícia que Jaume Rabeya no es presentarà a les properes eleccions municipals el mes de maig vinent. Rabeya es retirarà de la política amb un rècord difícil de superar: és l’alcalde amb més anys en el càrrec en tota la història de Balsareny. En efecte, al llarg dels segles XIX i XX, no hi ha hagut cap alcalde que superi les seves xifres: 28 anys a l’alcaldia, més 4 de regidor a l’oposició. Ha portat la vara durant set dels nou mandats democràtics des de 1979. En total, 32 anys a l’Ajuntament, la meitat de la seva vida —ara en té 64.
Rabeya ha explicat que ara el que desitja és donar prioritat a «casa meva, la família i la salut». I poder-se dedicar a les feines de pagès, a l’ADF de Balsareny, de la qual forma part des de 1982, i a la Federació Catalana d’Associacions de Propietaris Forestals, de la qual és president.
En el moment de tancar aquesta edició no se sabia encara qui serà el cap de llista de CiU a Balsareny. Ja n’informarem el mes que ve, esperem. Mentrestant, creiem de justícia acomiadar Jaume Rabeya, que ha governat el nostre poble al llarg de 28 anys, d’acord amb el mandat que li han donat els electors. Nosaltres, al llarg d’aquests anys hem comentat la seva labor al front del consistori destacant les coses que pensàvem que feia bé i criticant les que ens semblava que podia haver fet millor. Sempre des del respecte que, com a persona i com a càrrec electe, ens mereixia, i també des de l’exercici del nostre dret ciutadà a opinar, que hem exercit lliurement i que ell ha entès. Salut per molts anys, Jaume.
Tots som Cañellas
Balsareny ha demostrat una vegada més que sap moure’s per una causa que s’ho val. Aquest mes, el poble s’ha vist sobtat per la notícia que s’havia obert un expedient al metge Josep Cañellas, que li podria suposar una sanció d’inhabilitació. La gent es va mobilitzar espontàniament a través de les xarxes socials, i va sortir a protestar i donar suport al metge la tarda en què personal de l’ICS venia a prendre declaració a testimonis —funcionaris públics que haurien estat atesos a les instal·lacions del CAP. El poble va tornar a sortir al carrer l’endemà, arran d’una entrevista que 8TV va venir a fer al metge expedientat; molta gent, pacients seus o no, li va manifestar públicament el seu recolzament. Després es va organitzar una recollida de signatures per demanar al Departament de Salut que es deturi l’expedient. 
 No es tracta d’un cas únic, ja que a la Catalunya central hi ha altres facultatius en situació semblant. El sindicat Metges de Catalunya ha parlat de «cacera de bruixes» i de «represàlies» contra metges reticents a aplicar mesures d’ajustos econòmics que podien perjudicar l’atenció que els pacients necessiten. Cañellas és un defensor apassionat del model de sanitat pública, i sembla molt injust que se l’acusi precisament de fer «consultes privades» al CAP, en uns termes que semblen suggerir que se n’hauria lucrat, quan la realitat és ben bé al contrari.
La gent de Balsareny s’ha abocat a defensar Josep Cañellas, destacant que no vol perdre la qualitat del funcionament del CAP Balsareny, dels seus metges i sanitaris en general, i del metge expedientat en particular. Després de 33 anys de servei al poble, i d’una forta implicació social en activitats pedagògiques, divulgatives, socials, culturals i esportives, tothom s’estima en Pep Cañellas i li fa costat. També nosaltres. Esperem que el cas es resolgui satisfactòriament.

CCB

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.