diumenge, 15 de març del 2015

Club Robòtic Balsareny



El Club Robòtic Balsareny, segon en un torneig de robots a Barcelona

El passat 14 de febrer, el Club Robòtic Balsareny va aconseguir quedar segon en la competició de robòtica ClauTic Cup 2015, que se celebrava al Campus de La Salle Barcelona (Universitat Ramon Llull).

El Club Robòtic és un grup de cinc nens de 8 a 10 anys que cada dimecres es reuneixen per aprendre a construir robots amb peces de LEGO.

Segur que molts de vosaltres heu vist a la televisió aquest grupet de nens, quan tres dels seus membres van resultar guanyadors del concurs de l'estiu del Canal Súper 3. Després de presentar un vídeo ballant la cançó "Inventem", que anima als nens i nenes a ser creatius i construir les seves pròpies creacions, els nostres joves inventors varen ser els escollits per actuar a la Festa dels Súpers al costat de l'Àlex de la Família Súper 3.
En el vídeo els nois apareixien ballant amb un robot que ells mateixos havien construït amb peces de LEGO. El robot es podia controlar a distància a través d'un telèfon mòbil.

La competició del passat dia 14 a Barcelona aplegà 150 participants, i consistia en realitat en dos tornejos diferents. Per un cantó la VEX Robotics Competition reuní divuit equips de joves entre 12 i 23 anys (entre ells una vintena que venien expressament des de Xina). Per un altre cantó la ClauTIC Cup, on participaven nens i nenes d'entre 8 i 12 anys, amb un total d'onze equips. És en aquesta segona on el Club Robòtic Balsareny va aconseguir una meritòria segona posició al final del torneig.

L'esdeveniment robòtic va atreure l'atenció de diferents televisions i mitjans de comunicació, que varen emetre sengles notícies als Informatius. A la pàgina web del Club Robòtic (www.clubrobotic.tk) es poden veure els vídeos de TV3, 8TV i Barcelona TV.

La ClauTIC Cup constava de dues proves. La "Cursa de quadrigues" era una carrera de velocitat, on els robots havien de seguir una línia negra i arribar primers. Els de Balsareny van fer servir dos sensors de color, un a cada banda de la línia, que corregien la posició en detectar el color negre. En aquesta prova van aconseguir la tercera millor posició.

La següent prova era l'anomenat "Setge a Barcelona", consistent en enderrocar una muralla i entrar dins d'un recinte. La dificultat d'aquest repte estava en que la muralla havia de ser enderrocada amb un projectil: qualsevol robot que toqués una muralla que encara estava dempeus quedava eliminat. El Club Robòtic Balsareny va ser el guanyador d'aquesta prova. El seu robot estava equipat amb un tirador capaç de disparar un projectil amb gran força, gràcies a una goma en tensió. Disposava d'un sensor per ultrasons, que detectava la distància d'allò que tenia davant. El robot s'aturava quan arribava prop de la muralla, accionava un motor que alliberava la goma disparant el projectil, i tornava a avançar endavant quan detectava que la muralla havia caigut. Els de Balsareny van aconseguir finalitzar el repte en només 5 segons, resultant els guanyadors d'aquesta prova.

Finalment, sumant els punts aconseguits en ambdues proves, el nostre Club Robòtic Balsareny es va endur la medalla de plata. És un èxit molt meritori, donat que es tracta d'un equip novell que fa molt poc que ha començat.

Sarment
Fotos: Club Robòtic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.