divendres, 11 d’abril del 2014

Pacient Expert: la diabetis

BALSARENY AVUI

Torna el Pacient Expert: la diabetis

Avalats per un programa sobre les malalties respiratòries que es portà a terme fa uns dos anys a la sala de lectures de la Biblioteca de Navàs, torna un nou programa de Catalunya Pacient Expert, conduït pels nostres metges de capçalera Josep Cañellas i Josep Maria Pujades, que, juntament amb l’equip d’infermeres del CAP de Navàs i Balsareny es portarà a terme durant les properes nou setmanes al Centre de Dia del Casal Verge de Montserrat.

El Programa Pacient Expert Catalunya és un nou programa comunitari que dóna suport a les persones per manejar dia a dia les seves malalties cròniques, com per exemple la diabetis, malalties cardíaques, artritis, dolor crònic, etc.

El passat dimecres 2 d’abril, dins d’aquest programa, es va reunir un grup de dotze persones per portar a terme un seguiment de la malaltia crònica de la diabetis. L’acte de presentació va córrer a càrrec del Dr. Josep Cañellas, juntament amb les infermeres del CAP dels dos pobles. Cañellas va començar amb uns advertiments puntuals sobre la necessitat que ha de tenir el pacient de seguir la seva malaltia, sempre sota els consells del metge: «La posada en comú d’experiències i coneixements entre pacients i professionals, sens dubte ens pot ajudar a donar una millor qualitat de vida al pacient diabètic».

Durant la durada del Programa Pacient Expert Catalunya es designa una persona del grup perquè condueixi les sessions corresponents. En aquesta ocasió va ser designada la Mercè Terradellas, la qual, en una breu autopresentació va dir: «Bé, m’han proposat de compartir amb vosaltres un temps, d’una hora i mitja per sessió, que espero que sigui en benefici de tots».


Josep Gudayol i Puig

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.