dimarts, 13 de desembre del 2011

Associació del Casal de la Gent Gran

Foto: J. Peralta

Associació del Casal de la Gent Gran:
Fes-te’n soci per trobar amics! 

Si trobes a faltar la contínua relació amb els teus companys de treball, pensa que apuntant-t’hi podràs establir noves relacions. Res de passar-te la jubilació amargat, del cafè al banc de la plaça.

Tindràs al teu abast la possibilitat de fer nous amics amb qui compartir aficions, sortides, xerrades, cursets, etc.

Els Casals per a la Gent Gran, també coneguts com a ‘llars del jubilat’, van ser concebuts en el seu origen com a espais de trobada.

Aquests centres, repartits per tota la geografia nacional de Catalunya, són centres oberts, destinats fonamentalment a promoure la convivència i la integració de les persones grans, mitjançant l'organització d’activitats per a l'ocupació del temps lliure, l’oci i la cultura, i la informació sobre l'accés a serveis socials.

Pots anar al Casal més proper de casa teva i preguntar quins serveis t'ofereixen. Segurament et sorprendrà descobrir quantes activitats hi pots fer.

Apuntar-te al Casal  et permet accedir a tot de serveis, i molt econòmics. Els més habituals són els serveis de perruqueria, pedicura, cafeteria i, en moltes ocasions, menjador, amb menús a molt bon preu. Aquest, però, no és el cas del nostre Casal,que no compta amb servei de menjador.

També se solen organitzar festes, balls, berenars i altres actes. I a Balsareny tenim una associació  que s'encarrega d'habilitar i organitzar activitats al gust de tothom.

Foto: J. Peralta

Quatre perills després de la jubilació: No hi caiguis!

Treball i oci són dues cares de la mateixa moneda: la vida. Però quan arriba la jubilació ens enfrontem a quatre perills que cal conèixer per a no caure-hi.

1. Immobilisme físic

Segons la professora Maria Rosario Llimona, es manifesta a través de la quietud, la passivitat,la inactivitat i l’endropiment. I per sortir-ne, no hi ha recepta millor que omplir-se d'activitat.

2. Immobilisme mental

Si pateixes desinterès, t’omples de malenconia, sents constant avorriment o desmotivació, és que estàs afectat per aquest problema. La solució passa per buscar informació i interessar-te per la formació.

3. Immobilisme afectiu

Tot d'una et sents sol, et menysvalores, abandones les teves relacions personals amb els amics o et trobes deprimit. La recepta per sortir d'aquesta situació és buscar noves formes de convivència i integrar-te en alguna associació.

4. Immobilisme social

Es caracteritza per la desvinculació, l'aïllament i l’automarginació. Defuig aquest perill mitjançant la participació i el compromís social.

Bon Nadal i Feliç any 2012!
Associació Els Ametllers

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.