dilluns, 26 de desembre del 2011

44 anys de Concert de Sant Esteve

CORAL 

Fotos: Joan Peralta
Un any més, el dia 26 de desembre va tenir lloc el tradicional concert de Sant Esteve, que, ben comptat, celebra ja la 44 edició.


L’acte va començar amb la Coral Infantil, dirigida per Joan Bajona, que va interpretar la Cançó de bressol de Mozart; la popular francesa Brillant al cel, i la Wiegenlied de Franz Schubert, acompanyats de Marc Comabella al piano, Laura Riera al violí i Dúnia Fornell a la flauta travessera.


Seguidament, la Coral Sant Esteve va interpretar El cant dels ocells, popular catalana harmonitzada per Pau Casals, i Els àngels de la Glòria, popular catalana, dirigides ambdues per Olga Puigbò. I tot seguit, la Non Non de Josep Prenafeta i la popular castellana La Virgen lava pañales, sota la direcció de Joan Bajona.

En aquest punt, el gegantó que representa mossèn Joan va entrar a la sala acompanyat dels geganters, tambors i grallers. El consistori en ple va pujar a l’escenari.


El secretari de l’Ajuntament Josep A. Montraveta, va llegir l’acord de concessió a mossèn Joan del títol de Fill Adoptiu de Balsareny, que li fou lliurat per regidors de tots els grups municipals.


L’alcalde Jaume Rabeya li va posar la insígnia commemorativa, i mossèn Climent Forner va llegir una carta d’adhesió del bisbe de Solsona, Xavier Novell.


Unes paraules de mossèn Joan agraint la distinció van cloure aquest emotiu apartat, enmig dels aplaudiments del públic que omplia a vessar la sala del Sindicat.

Com és tradició, la Polifònica de Puig-reig, dirigida per Ramon Noguera, va participar en el concert interpretant tres peces de Navidad Nuestra, de l’argentí Ariel Ramírez: La Anunciación, La Peregrinación i Los Reyes Magos. A continuació van cantar les populars catalanes El rabadà, en arranjament d’Albert Llopart, i El pobre alegre, harmonitzada per Ramon Noguera, amb acompanyament al piano de Josep M. Conangla, a la guitarra de Gerard Serrano i actuant com a solistes Carme Oliveras, Maria Genís i David Trias.


L’acte va acabar amb una interpretació conjunta de les dues corals, que van cantar Allà en un pessebre, dirigida per Joan Bajona, i l’Al·leluia de Haendel, dirigit per Ramon Noguera. En sortir es va distribuir als assistents l’opuscle Mossèn Joan Bajona i Pintó, Fill Adoptiu de Balsareny.

Sarment, 26 de desembre de 2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.