dijous, 25 d’agost del 2022

El Marc i la Maria, a Monistrol

 
 
El dissabte 23 de juliol, la colla de Geganters i Grallers de Balsareny va participar a “Arrela't”, la primera trobada de cultura popular de Monistrol de Montserrat, dintre els actes de la Festa Major del municipi, amb la col·laboració de diferents entitats i colles.
 
En Marc, la Maria i els seus músics encapçalaven la cercavila, seguits pels Falcons de Capellades, el Bou i la Mulassa de l'Hospitalet, els Gegants de Vacarisses i d'Olesa de Montserrat, els Nanos i Gegants de Monòver, l'Esbart Monistrol Dansaire, la colla del Ball de Pastorets de Barberà del Vallès, i l'associació de Grallers, Bastoners i Gegantons de Monistrol de Montserrat, organitzadora de l'acte.
 
L’honor de presidir la desfilada era perquè els nostres gegants van ésser escollits com a padrins del nou gegant de la colla de Monistrol de Montserrat: en Roc. Aquest fou presentat a la població durant la mostra de balls de les colles participants, que ompliren de lluïment i de cultura la plaça de Monistrol. El nostre Traginer i la nostra Pagesa contemplaven cofois el seu fillol.
 
Com a mostra d'agraïment per aquest parentiu, el president dels Geganters i Grallers de Balsareny, Xavi Closa, acompanyat per una representació de les noves generacions de la colla, va fer entrega a l'associació monistrolenca d'unes boniques figures dels nostres gegants que l'entitat s'havia encarregat de fer;  com també els va obsequiar amb un càntir de la Festa dels Traginers, gentilesa de l'Ajuntament de Balsareny.
 
Una vegada presentat en Roc, aquest es va afegir a la cercavila, que va continuar passant per diferents carrers de la població, envoltats pel preciós  paisatge de la muntanya de Montserrat, testimoni sempre d'agermanament i de cultura.
 
Moltes gràcies Associació de Grallers, Bastoners i Gegantons de Monistrol de Montserrat, per haver-nos donat aquest reconeixement. Per molts anys. Roc! 

Text i fotos: Jordi Vilanova

























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.