diumenge, 19 de juliol del 2020

Fogaines de Sant Joan. Tradició reinventada



Com ja anunciàvem a l’anteror butlletí, el vespre del 23 de juny es va celebrar a Balsareny la diada de Sant Joan amb les mesures de seguretat imposades pel pla de desescalada de la pandèmia del covid-19.

Així, de la mà del Centre Excursionista de Balsareny, la Flama del Canigó va arribar un any més al nostre poble. A la plaça de la Mel es va encendre una traca, i tot seguit les torxes que van calar foc als petits foguerons descentralitzats d’aquesta festa atípica.

Uns focs de format reduït (un metre quadrat) als parcs del joc de les anelles (Travessera-Bages); de la Torrada (Travessera-Sant Josep); del carrer del Trull; del camp de futbol-7 (Carrilet-Oliveres), i del passatge Roqueta-Sant Marc.

Un castell de focs retransmès  per les xarxes socials i per la megafonia del poble va tancar la celebració, mantenint així viva, en un ambient de precaució i prudència, una tradició tan bonica. 
Gràcies als que hi van contribuir.

R.Carreté
Fotos: A.Selgas








  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.