dimecres, 25 d’abril del 2018

Esplèndids Balls de Sant Marc



El dia de Sant Marc, patró de Balsareny, s’ha presentat amb un temps assolellat i calorós. De bon matí, els bastoners de Balsareny han donat el bon dia al veïnat ballant pels carrers del poble. A la missa s’ha beneït el Panet de Sant Marc, que s’ha distribuït després a la casa de la vila.

L’acte central de la Festa, els balls de Sant Marc, han començat amb unes paraules de l’alcalde, Isidre Viu, agraint la presència dels assistents i la bona feina i l’esforç dels participants.


Els Dansaires dels Pastorets de Balsareny han obert l’acte amb el “Ball d’Homenatge” del coreògraf Joan Serra i el músic Jaume Arnella.








Tot seguit, els alumnes de 6è de l’Escola Guillem de Balsareny, entrenats per Xavi Vall i Ferran Duocastella, han ballat quatre dels tradicionals Balls de Bastons del poble: en concret, la 'Marxa', la 'Picaceia', el 'Picotí' i el 'Rotllet'.















A continuació, els Dansaires dels Pastorets de Balsareny, dirigits per Alba Fontanet, han ofert dues danses: “Punteta i taló” i “La Tirotitaina”.






















Seguidament, els Geganters i Grallers Els K+Sonen de Balsareny han fet ballar els gegantons Joan i Mariona, la geganta Blanca i el petit Pirata Malacara, al so del “Ball dels Gegantons”, amb música de Joan Bajona, interpretat per la Principal de Berga. 















Era el torn dels alumnes de 5è de l’Escola Guillem de Balsareny, entrenats per Meritxell Mas, que han dansat el tradicional “Ball de la Faixa” en dues rotllanes que han lligat i desnuat les faixes després de fer la “figuereta”, al so de la Cobla Principal de Berga. 








  














Després han ballat els Bastoners de Balsareny, que han interpretat les mateixes quatre danses populars, i seguidament han convidat alguns veterans i veteranes a afegir-se a les ballades. 


































A continuació, la Colla de Geganters i Grallers de Balsareny han ballat la majestuosa dansa dels gegants Marc i Maria, amb música de Joan Bajona, a càrrec de la Cobla Principal de Berga. Després d’algunes ballades més, s’hi han afegit Els K+Sonen per oferir al poble de Balsareny una ballada conjunta de les dues colles locals
















L’acte ha acabat amb la Cobla Principal de Berga interpretant la sardana “Records de Balsareny”, de Josep M. Albertí.

A la tarda, la Principal de Berga interpretarà el tradicional Cafè-concert del “Casino”, a l’històric local del Centre Instructiu i Recreatiu. I després del lliurament dels premis del concurs de pintura ràpida, la Festa Major de Balsareny s'acomiada fins l’any que ve. Moltes gràcies a tothom qui l'ha fet possible.












































Sarment
Fotos: R.C. i A.Selgas

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.