dilluns, 13 de març del 2017

L'Ajuntament informa


L’Ajuntament informa – març de 2017

Al març arriba la fi de l’hivern, i el despuntar de les flors al camp dóna inici a la primavera. Amb l’arribada del bon temps arriben, també, les ganes de sortir a caminar, especialment al nostre poble, molt actiu en aquesta matèria i que posseeix un entorn natural esplèndid per a aquesta pràctica. Durant aquest mes de març, a Balsareny ja n’hem celebrat unes quantes de caminades, com ara la 33a edició de l’esperada Transèquia (5 de març, 26 km de Balsareny a Manresa), organitzada pel Parc de la Sèquia en col·laboració amb els municipis per on passa el canal de la Síquia i diversos grups de voluntaris/es, i també hem celebrat la 31a edició de la tradicional Caminada Popular (12 de març, 15 km pel terme municipal de Balsareny), organitzada pel Centre Excursionista de Balsareny. Aquest mes també hem dut a terme, conjuntament des de l’Ajuntament i el Centre Excursionista, la tercera de les sortides del Cicle de Passejades Adreçades a la Gent Gran (7 de març, 8,5 km per les costes del Garraf). Prèviament, també dins aquest cicle, vam visitar Collserola i la Serra de l’Obac, i el proper 4 d’abril visitarem el Montnegre. Com cada mes, el Centre Excursionista prepara una caminada que recorre el terme balsarenyenc o una sortida a un altre municipi, i també prepara, en col·laboració amb l’AMPA de l’Escola Guillem de Balsareny, la segona sortida de la nova iniciativa, oberta a tothom però, sobretot, pensada per a famílies i per als més menuts, anomenada “Descobrim Caminant!”, una sèrie de passejades que pretenen mostrar i fer conèixer el patrimoni i la història de l’entorn balsarenyenc des d’una perspectiva didàctica. Durant la primera sortida es va visitar el Fortí Carlí del Serrat del Maurici, i en aquesta ocasió es visitarà el Forn de Calç i les Tombes de Sobirana. Sens dubte, el març és un mes de caminades, i que per molts anys segueixi aquesta bona salut i constància de què gaudeixen les caminades dins el nostre municipi quan arriben aquestes dates en què, a poc a poc, deixem enrere el fred.

Més enllà de l’arribada del bon temps i les caminades que acompanyen aquest mes de març, el mes vinent, per sant Marc, torna, un any més, la Festa Major de Balsareny (del 21 al 25 d’abril). Aquest any, la Festa Major arriba amb la idea de seguir creixent com creiem que va aconseguir créixer l’any passat, sempre amb les limitacions pressupostàries de què disposem però sobretot creant sinergies i col·laboracions entre institucions i entitats, mirant de fer-la més participativa i oberta a totes les edats i a tots els gustos del municipi, implicant-hi el variat teixit associatiu local de què disposem, potenciant els actes que es van encetar per primera vegada l’any passat però mantenint aquells que, històricament, tenen un pes més rellevant dins aquesta celebració, amb la idea de no perdre el sentit i l’esperit de la tradició que Sant Marc té al nostre poble. Amb aquest eix com a idea principal, s’està confeccionant una Festa Major amb la voluntat que sigui encara més oberta i participativa que l’any passat, de la qual ben aviat rebreu els programes a casa vostra, i que omplirà el poble d’actes per a tots els públics durant els cinc dies de durada que tindrà. Prèviament a la festa, tindrem el Concurs de Pintura a l’Aire Lliure (dissabte 8 d’abril, del qual enguany celebrarem ja la 38a edició) i el Concurs Literari de Sant Marc (amb l’entrega de premis que tindrà lloc dijous 20 d’abril a la biblioteca), i ja en context de la festa pròpiament dita tindrem espectacles itinerants i pirotècnics, balls i concerts per a totes les edats, la segona edició del Cercatapes, homenatges a entitats que enguany fan anys, la Diada de Sant Jordi amb la participació de la Biblioteca i les parades de roses, teatre al carrer, entrega del Panet de Sant Marc, mostres de balls tradicionals, cantautors, obres teatrals, trobades de gegants i, no cal dir-ho, tots els actes que, any rere any, les nostres entitats i associacions duen a terme durant aquestes dates tan assenyalades al calendari local. És evident que la Festa Major té, històricament, un impacte menys rellevant per al municipi si la comparem amb la Festa dels Traginers, sobretot pel que fa a implicació, desplegament, infraestructura i impacte, i també pel que significa per a la gent del poble, però no per això té un valor menys important. Cada diada té el seu valor propi, i la Festa Major de Balsareny n’és una que, any rere any, celebrem al nostre poble amb sentiment, alegria i ganes de passar-ho bé. Doncs fins a l’abril, quan arriba la nostra altra gran celebració, la Festa Major!

Albert Otero Bonet. Regidoria de Comunicació i Informació de l’Ajuntament de Balsareny

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.