divendres, 31 de març del 2017

La Garsa: Festival de l'Humor


Coincidint amb l’entrada de la primavera, La Garsa vam celebrar el Festival de l’Humor. Des de feia ja molt de temps que dúiem al cap la idea de fer una jornada de música humorística, però com que requeria molta infraestructura i recursos degut a la nostra forma de treballar (l’autogestió), sempre l’havíem anat deixant de banda. Fins que fa uns mesos vam decidir fixar un dia i dur-la a terme. Així que el passat 25 de març, a dos quarts de set de la tarda vam disparar el tret de sortida d’una jornada que ens va sorprendre als organitzadors per la bona acollida de públic que vam tenir.


El primer acte va ser l’obra de teatre “Fan moltes gràcies de res” de la Cia. Lacetània Teatre de Solsona. Aquesta obra és una adaptació al català de l’obra del mateix nom dels músics i humoristes argentins Les Luthiers. Ens va sorprendre gratament la gran qualitat musical dels solsonins i, sobretot, la forma en que el guió solucionava la infinitat d’acudits del llenguatge que els argentins fan servir en castellà i que els solsonins adaptaven al català.

Sortint del teatre, qui volia es podia quedar a la botifarrada per fer temps per a la segona part de la jornada. Havent sopat i amb les butaques del Sindicat ja retirades, va començar una llarga nit de rialles. 



El primer a sortir a l’escenari per escalfar l’ambient va ser el nostre amic i col·laborador de La Garsa Jordi Vilanova, amb la seva imitació de l’Eugenio. Durant tres quarts d’hora va anar explicant acudits, sense oblidar les reivindicacions socials i la lluita per les llibertats.



Tot seguit vam gaudir del duet Divide & Wenceslao, vells amics de La Garsa que havíen actuat a La Garsotada de l’any passat. Divide & Wenceslao, amb tres discs al mercat, són dos professors de física que els caps de setmana treuen la seva part més gamberra i ofereixen concerts on poden arribar a combinar les lleis de la física de Sir Isaac Newton amb música reggaeton o reivindicar l’actor Chuck Norris com a creador de l’univers. 



El següent a oferir el seu show va ser l’artista barceloní El Serio. El Serio es va fer famós pels seus vídeos a la plataforma Youtube, on retrata a ritme de hip-hop i amb molt d’enginy les noves tendències: des dels hipsters fins als aficionats a córrer. Un espectacle trencador amb la col·laboració de dos PD’s i projeccions d’imatges. Una sorpresa va ser quan El Serio va cedir l’escenari al seu professor de guitarra —que és cantautor— perquè interpretés un parell de temes.

I per acabar, un clàssic a les nits balsarenyenques: la festa final amb els PD’s locals d’Arradio Rossita, amb qui el públic va poder ballar temes clàssics de gasolinera fins a ben entrada la matinada.

Per acabar, volem donar les gràcies a tots els col·laboradors que van ajudar a fer possible la vetllada: des dels companys que van cobrir els torns de barra de bar, fins als que van ajudar en els aspectes tècnics. També als que van pujar a l’escenari a fer-nos riure, una feina molt dura amb els temps que corren. I sobretot a tot el públic que va omplir de gom a gom el Sindicat, fent que les previsions més optimistes d’assistència quedessin curtes. Si vau riure i us ho vau passar bé durant una estona, ens donem per satisfets: aquesta era la nostra intenció.

La Garsa
Fotos: Txus Garcia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.