dissabte, 18 de febrer del 2017

Cavalcada dels Traginers Joves




En un esplèndid i assolellat migdia de dissabte, i després d'una gran repicada de campanes, ha tingut lloc la quarta edició de la Cavalcada dels Traginers Joves.

Acompanyats per la música de la Formació Joves de l'Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès i pels Tabalons de Xàldiga, de Manresa, la Cavalcada ha desfilat pels carrers del poble en un ambient festiu i alegre.

Obrien la desfilada la banderera, Queralt Bonet Puig, flanquejada pels cordonistes, Iker Ambròs Manzano i Júlia Soler Llorens i acompanyada per la Pubilla, la dama i l'Hereu de Balsareny.

Els seguia una comitiva de Traginers Joves amb matxos i mules, que portaven femedres, pedreres, geros de mel, feixos de llenya, sorreres, lleteres, gàbies d'aviram i arnes; a més d'un carro de la bóta, carros de sacs i cinc carros d'escalada petits,

La Cavalcada ha estat comentada amb detall al seu pas per la baixada del Torrent. En arribar a la plaça de l'església, en senyor rector, mossèn Xavier Castelló, ha beneït els traginers i el bestiar. La desfilada ha acabat a la plaça de la Mel, on les bandes de Cerdanyola i de manresa han fet una actuació musical i després han actuat els Dansaires dels Pastorets de Balsareny (vegeu reportatge a part).

A la tarda hi haurà el joc de les Anelles, la inauguració de la taverna, l'Exposició Fotogràfica, el rebost i la Roda del Traginer i la Botiga de Ceràmica. I a les 6 de la tarda, el concert 2Traginers Música exprés", a càrrec d'alumnes de l'EWscola Municipal de Música de Balsareny.

Al vespre, el Correfoc dels Traginers, la Ruta del Traginer i el concert amb Strombers, La Zarigüella i DJ Puxi. I demà... continua la Festa dels Traginers! Gràcies a tothom qui la fa possible, els que hi col·laboren i els que vénen a veure-la i ajuden a donar-hi ambient. Bona Festa!

Sarment
Fotos: Sarment / A.Selgas





































































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.