divendres, 17 de febrer del 2017

Balsareny Avui

Concert nadalenc de la Coral Sant Esteve i la Coral Talamanca

El diumenge 29 de gener de 2017, a les 6 de la tarda al Sindicat, un centenar de persones van poder escoltar el recital de cançons nadalenques ofertes per la Coral Sant Esteve de Balsareny i la Coral Talamanca.

L’escenari va acollir un a un els cantaires amfitrions, sota la direcció d’Olga Puigbò i amb l’acompanyament al piano de Pere Bonmatí, els quals van oferir set nadales populars europees del compositor Manuel Oltra. Prèviament a l’inici del recital, el president de la Coral balsarenyenca, Josep Creus, va expressar el seu goig per oferir el concert amb els amics de Talamanca i va desitjar que tothom gaudís de la tarda.

La Coral Talamanca, dirigida per Pere Díez i acompanyada al piano per Montserrat Casas, va interpretar “Nadal: llum i misteri de Francesc Vila”. El concert, precedit d’una breu presentació a càrrec del director del cor, va omplir l’escenari de música i poesia, amb la veu d’un rapsode que va fer més viva la interpretació dels cants.

L’acte va finalitzar amb la interpretació conjunta de les dues corals, sota la direcció de mossèn Joan Bajona, de l’himne “El Cant del Poble”, amb tota l’assistència dempeus.


Noces d’or de la Bibiana i el Joan


En Joan i jo som de la mateixa edat i amb un Balsareny molt diferent del d’avui en dia, vam compartir la situació geogràfica del carrer Jacint Verdaguer: cal Minguet i cal Clauet, dues cases molt a prop l’una de l’altra, amb el mot que havien heretat ambdues famílies, la meva i la seva. Jo, el “Clau” i ell, el “Ming”. En anys anteriors, he de dir que els citats mots havien estat ubicats en carrers diferents. Els jocs de cartrons, de peces, jugar a boles, el joc de parar els deu cèntims i les fantasies pròpies viscudes des del cinema d’uns anys, convertits en autèntics herois copiats de la lectura dels “tebeos” com “Suchai el pequeño limpiabotas” i “El pequeño Sheriff”. Jocs i escola d’un temps que avui m’ha agradat recordar.

Josep, em caso! Sí, tinc el goig de comunicar-te que en uns dies celebrarem, la meva dona i jo, les noces d’or. Sí, cinquanta anys de casats, i volem fer-ho tal com ho vam viure en aquella data, acompanyants de familiars i amics i en especial la meva mare, que, com deus saber, és a prop de fer cent anys (el pare, en Ramon, ens va deixar fa ja uns anys). Com que l’acte serà religiós, ens casarem aquí la Parròquia de Santa Maria de Balsareny i m’agradaria que en l’homilia fessis una lectura, amb la qual ens sentirem acompanyats en la teva persona, que com saps t’apreciem”.

Aquestes són paraules de Joan Ribera i Flotats, uns dies abans de la celebració de les noces d’or compartides amb la seva dona Bibiana Conill Coromines. I va arribar el dia, una data per recordar. Va ser el passat 18 de setembre de 2016 quan la Parròquia de Balsareny es va omplir d’història, una història de dos esposos amb seguiment nupcial. El celebrant de l’Eucaristia va ser mossèn Joan Bajona, qui va ser acompanyat amb els cants dels amics de la Polifònica de Puig-reig. Eucaristia i cants obriren una celebració que més tard va continuar amb l’àpat nupcial celebrat al restaurant de Gaià.

Josep Gudayol i Puig


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.