dissabte, 30 de gener del 2016

Grans Traginers Joves


La festa dels Traginers va començar dijous, 28 de gener, amb «el Traginer a l’escola». L’endemà divendres, va tenir lloc un animat Correfoc infantil, a càrrec de la Colla Peta Fluix, i es van lliurar els premis al concurs del Traginer petit. L’obertura de la Taverna i una botifarrada amb els Geganters i Grallers El K+ Sonen va animar el vespre; i a la nit, un concert jove amb La Zarigüella i Arradio Rosita.

Dissabte dia 30 ha començat amb una repicada de campanes, mentre el Rebost i la Taverna obrien portes i oferien els seus serveis. Després tindran lloc les inauguracions oficials del Rebost, la Taverna i l’Exposició de fotografies.

Amb una notable afluència de gent, a quarts de dotze començava una excel·lent Cavalcada dels Traginers Joves, molt participada i vistosa, amb animals guarnits, petits traginers menant els seus ruquets, carros plens de quitxalla i genets. És el segon any que es celebra, i podem dir que l’èxit de l’any passat ha estat superat amb escreix.

La banderera era Mireia Caballero Estruel, i les cordonistes, Ona Bonillo Santamaria i Eva Comabella Pérez; la desfilada, ben comentada, comptava amb la Pubilla i l’Hereu de Balsareny, Geganters i Grallers de Balsareny, el grup Xarangarín i els Tabalons de Xàldiga de Manresa.

Després de la Cavalcada, els Dansaires dels Pastorets de Balsareny estan oferint a la plaça de les Monges una magnífica selecció de balls tradicionals.

A la tarda, hi haurà el Joc de les Anelles. L’Escola Municipal de Música de Balsareny oferirà el concert «Traginers Música Exprés»; després es sortejarà el pa i pernil del traginer. Al vespre, els carrers del poble s’ompliran de foc, fum i trons amb el gran Correfoc dels Traginers i l’espectacle piromusical, amb la Colla Foc i Vi de Sallent, Els Reis del So de Sant Joan de Vilatorrada, els Tabalers de Xàldiga i la Colla Peta Fluix; aquesta oferirà l’espectacle «Terra de Focs» amb el grup Els Marus de Balsareny. Més tard, la tradicional Ruta del Traginer recorrerà les tavernes del poble per arribar al concert de mitjanit, amb Séptimo A, Les Absentes i DJ Puxi; el grup Strombers ha hagut de suspendre la seva actuació per indisposició d'un dels seus components. Anirem afegint fotografies.

Sarment
Fotos: Sarment / A.Selgas / EMMB





































































































1 comentari:

  1. Voldria saber perquè a causa de la festa dels traginers el carrer de la Mel es prohibeix aparcar des de divendres 19 hores fins a diumenge 19 hores i els altres carrers només es prohibeix el diumenge?.

    ResponElimina

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.