dijous, 12 de novembre del 2015

La il·lusió d'una tradició torna a Balsareny


Un any més, s’acosta el Nadal a Balsareny, i, com cada any en aquestes dates, rebrem al nostre poble la visita del Príncep Assuan i els Reis Mags de l’Orient, carregats de regals i il·lusió.

Tradicions com les del Nadal, tan compartides i familiars, tan arrelades als nostres cors i que esperem, any rere any, amb tant entusiasme i alegria, que sempre són boniques de veure i que generen una gran il·lusió i somriure a tots els nens i nenes, cosa que no té preu, molts cops demanen, també, una ajuda extra i necessària per part de la gent, amb la seva implicació amb els col·lectius que treballen per possibilitar-ho, com és el cas la Comissió de la Cavalcada de Reis. Cada any, el camí que els Reis i el Príncep han de seguir i les dificultats que han de superar per tal d’arribar a Balsareny són realment difícils i requereixen un gran esforç i implicació per part de tots i totes per tal que puguin arribar a temps. Més que mai, la feina voluntària i desinteressada que fa, any rere any, la gent que conforma la Comissió de la Cavalcada de Reis guiant els Reis Mags i el Príncep en el seu camí cap al poble de Balsareny des del llunyà Orient necessita l’ajuda de tothom qui hi vulgui col·laborar i participar per tal de seguir mantenint viva una tradició que, si algun any faltés, no ens ho explicaríem; però qui sap si llavors ens adonaríem que, entre tots i totes, potser l’hem oblidat una mica a nivell de poble. Mai és massa tard, i només nosaltres, el poble de Balsareny, tenim la responsabilitat col·lectiva de seguir mantenint viva la tradició del Nadal.

L’esforç personal que implica el fet de voler mantenir la flama de la tradició encesa i poder dur a terme aquest dia tan il·lusionant i esperat, que arriba a nosaltres gràcies al treball de col·lectius desinteressats com són la Comissió de la Cavalcada de Reis, no és un esforç tan gran si el fem entre tots i totes, i tot aquest esforç, pensem, el mereix el somriure que un nen o nena pugui regalar-nos després d’entregar la seva carta al Príncep el dia 19 o mentre veu passar als Reis Mags a la Cavalcada del dia 5. Estem segurs, entre tots i totes, aquest any els Reis se’n sortiran.

Si voleu ajudar-nos a guiar els Reis Mags el dia 5 de gener, podeu posar-vos en contacte al número de telèfon 609 216  135 o al correu electrònic reisdebalsareny@gmail.com .

Albert Otero Bonet
Regidor de Cultura i Festes

Comissió de la Cavalcada de Reis

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.