dilluns, 16 de novembre del 2015

Balsareny avui

Continuen amb nota les tardes del Sindicat

Cal felicitar un cop més la línia cultural, musical i teatral de les tardes del diumenge a la sala el Sindicat de Balsareny. Objectivament, la regidoria corresponent de l’Ajuntament, després de cent dies de govern, ha mantingut el suport a aquesta aposta per la cultura universal tant per a grans com per a petits. Ens referim al cicle de teatre familiar TEMPO i als concerts del SONA B.

El diumenge 11 d’octubre de 2015, el cicle de SONA B va tenir una actuació de molta qualitat amb Celeste Alias & Marco Mezquida Duo. Una veu excel·lent d’Alias i un llorejat pianista Mezquida, junts van fer esclatar el públic amb el seu espectacle «Llunàtics»: un segon disc ple de cançons sobre diferents fases de la lluna.

Concurs a favor de la igualtat

«La regidoria d’Igualtat de Gènere de l’Ajuntament balsarenyenc, a fi d’establir una imatge que identifiqui la seva regidoria, convoca un concurs per escollir un logotip distintiu.»

Aquest és el paràgraf d’encapçalament del full informatiu repartit casa per casa amb les bases per a poder-hi participar. Les bases són les següents: no hi ha limitació d’edat per presentar-se al concurs; es podrà presentar una o més propostes per participant; el format del logotip ha de ser en paper, de color lila i fàcil d’identificar en mida petita.

El termini de presentació de propostes era del dia 2 al 16 de novembre de 2015 a les oficines de l’Ajuntament de Balsareny. El logotip guanyador s’escollirà mitjançant una votació popular el 25 de novembre, a la sala Sindicat, en acabar la conferència commemorativa dels actes del Dia internacional contra la violència de gènere.

L’Ajuntament aprova una fase de perillositat urbanística


Després de ser evident durant molts anys el perill d’una façana pel seu estat de deteriorament, l’Ajuntament ha dut a terme la pertinent revisió urbanística per tal d’esmenar, entre altres, aquesta anomalia.

La façana en qüestió es troba situada al carrer Àngel Guimerà 38, al costat de cal Moreno, a l’altre costat de l’edifici que fou quarter de la Guàrdia Civil i davant de cal Matamoros, avui ca l’Arnau.

Una xarxa de protecció molt semblant a les que se solen posar com a protecció per la caiguda de pedres en talussos de carreteres, sense dubte aturarà el possible despreniment de la tàpia. Si bé és veritat que els materials de terra, palla i pedres tenen solidesa (formant com un aglomerat semblant al formigó), no tenen resistència.

Si ens situem centenars d’anys enrere als pobles, dins el camp de la construcció, les parets exteriors i els envans interiors eren tots fets amb tàpia.


Josep Gudayol i Puig

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.