divendres, 11 de juliol del 2014

Vicent Partal: A un pam de la independència

















El dia 2 de juliol, a la sala Sindicat, davant unes 60 persones, el periodista Vicent Partal, director del diari digital VilaWeb, va fer una xerrada de presentació del seu llibre A un pam de la independència (editorial La Magrana), en un acte organitzat per l’assemblea local de l’ANC.

Partal va obrir un interessant diàleg que va durar ben bé dues hores. Va dir que la societat civil ha de continuar fent feina, abans i després de l’Onze de Setembre i fins al dia de la consulta, i ha d’estar unida i fer costat als partits i les organitzacions que treballen pacíficament i democràticament pel dret a decidir, amb tranquil·litat i sense desanimar-se. Va ressaltar que cal no preocupar-se pel fet que, des d’àmbits d’opinió interessats, es pronostiqui un panorama caòtic, ple d’incerteses i de riscos, amb l’evident intenció d’atemorir el personal i fomentar el dubte.

Basant-se en la seva llarga experiència com a periodista internacional, Partal va comparar el procés català amb altres processos independentistes que s’han donat recentment, com ara Eslovàquia, els països bàltics o els estats de l’antiga Iugoslàvia, així com el proper referèndum escocès, i va exposar les línies mestres de com creu que ha de ser la futura Catalunya independent.

A les moltes persones que li van fer preguntes, Partal els va donar una visió optimista, convençut que la independència no tan sols és a l’abast, sinó que es produirà en el si de la Unió Europea. L’acte va acabar signant llibres seus —que es van exhaurir— i menjant coca i bevent cava. Per l’ANC, Josep Sanmiquel li va agrair l’assistència i va recordar als presents que d’aquí a pocs dies ja es podran començar a fer les inscripcions per als autocars de l’Onze de Setembre.

BxI

Fotos: BxI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.