dijous, 24 de gener del 2013

Balsareny Avui



Descalç sobre la terra vermella

Vaig rebre dels "Amics de Pere Casaldàliga" la carta núm. 72, de novembre que explica com va néixer aquesta associació el 1989 i com, deu anys després, a petició d’en Pere, va passar a dir-se "Associació Araguaia amb el Bisbe Casaldàliga”. A les pàgines interiors hi llegeixo que la Universitat Pontifícia de Goias, al Brasil, ha nomenat en Casaldàliga Doctor Honoris Causa, títol que ell ha acceptat dient que el pren com a "Passionis Causa". També hi un article molt interessant referit a “Descalç sobre la terra vermella”, la sèrie que s'ha rodat sobre el nostre bisbe Pere, i de la qual Francesc Escribano va parlar a Balsareny durant el Fòrum Casaldàliga. No cal dir que em deleixo per poder-la veure ben aviat a la pantalla, i que celebro, com tothom, que el malson que ha viscut en Pere aquest mes hagi acabat, ja que ha pogut començar l'any tornant a casa seva, a Sao Félix de Araguaia.

Podeu trobar més informació al web de l'Associació Araguaia: http://araguaia.pangea.org/  


26 anys de l’Escola de Música Municipal de Balsareny

Recordant el lema que Catalunya Ràdio ha llençat en antena en les darreries de l’any 2012 Avui Catalunya Ràdio més que mai!, avui, amb motiu de la celebració del concert nadalenc de l’Escola de Música Municipal de Balsareny, es fa un crit reivindicatiu dient «avui, Balsareny i educació musical més que mai!»

Fidels a la cita de Nadal els professors i, prop de la trentena, els alumnes van tornar a vestir l’escenari de la sala Sindicat amb un recorregut coral i musical amb desitjos de Bon Nadal i Feliç 2013. Va ser el passat 20 de desembre de 2012 als voltants de les 18:30 hores, quan es va posar en pràctica l’educació rebuda en les especialitats de piano, violí, clarinet, saxo, bateria i guitarres, amb una veu en off entre cançó i cançó que deia una reflexió sobre el tema posat en escena.

Cal ressaltar el nivell assolit per tot el grup d’alumnes, que en finalitzar l’etapa balsarenyenca podran continuar, si decideixen tirar endavant en la seva educació musical, a nivells d’esferes més altes. També volem felicitar la direcció i professorat per la inquietud educativa portada a terme any rere any.

Tornarem

I tant que tornarem. Aquest Nadal, el Col·legi Guillem de Balsareny tornava a viure la seva celebració nadalenca, mostra d’educació i de felicitació per a l’any nou 2013. L’experiència és un grau molt important que ens dóna als homes el fenomen de no ensopegar amb una mateixa pedra. Dic això perquè enguany el Concert de Nadal, a la Sala Sindicat, va ser molt diferent del que fou el del passat 2011. En aquesta ocasió l’aforament va estar controlat, respectant així el de la sala i evitant el col·lapse que hi va haver en l’anterior. 

L’espectacle va tenir un gran èxit gràcies a la coreografia musical i interpretacions de l’alumnat, el qual va ser capaç de posar en escena les pautes interpretatives de direcció que donaren el missatge d’educació que reben les nostres futures generacions.

“Balsareny Avui” vol fer especial atenció a l’Enriqueta (Enri) que, des de les notes musicals del piano, va donar color d’oïda a una felicitació en general. La tasca de presentació, sempre difícil, va ser a càrrec dels alumnes del Cicle Superior, orientant els assistents entre acte i acte. I cal ressaltar l’actuació en playback de la cançó del CD de la Marató de 2012 “Tornarem”. I tant que tornarem.


Guarnim l’arbre a la carretera

Un any més, tot just començat aquest hivern, hem deixat enrere el que anomenem “Festes blanques”. I un any més, també el veïnat i comerciants de les carreteres de Manresa i Berga van tenir a bé el plantar el tradicional arbre al bell mig de la plaça Onze de Setembre.

Fa uns anys que des de la nit a un nou dia l’arbre acull un farciment de desitjos en format de postal nadalenca, que fan arribar tots els nens i nenes, adreçats per a un any molt millor. Va fer goig viure una fresca matinal gaudint d’unes matines de xocolata i bones pastes de xurreria. Enguany, les postals que han vestit l’arbre han tingut una plàstica diferent, amb un petit gran art marcant l’esperança d’un nou any 2013 millor.

Josep Gudayol i Puig



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.