dilluns, 10 de desembre del 2012

Balsareny avui

Uns 300 socis avalen la tasca de l’Associació Sant Josep

L’Associació de Veïns Sant Josep és un servei social que procura als seus afiliats un enterrament decent i humanitari, i una de les entitats balsarenyenques que darrerament ha tingut un ressò positiu a l’incrementar el nombre d’associats. Nascuda l’any 1987 com a continuació d’una antiga mútua promoguda amb les mateixes característiques i finalitats que l’actual, l’Associació és una entitat sense ànim de lucre al servei dels balsarenyencs.

“Balsareny Avui” n’entrevistarà el president, Josep Massana, en el proper Sarment.

En atenció als nostres lectors i associats, avui s’informa del darrer acte assembleari, dut a terme a la Plaça Ricard Viñas, 2 (seu de l’entitat), el passat 20 d’octubre de 2012, amb els següents punts aprovats:

- Aprovat per unanimitat l’estat de comptes corresponent als anys 2011-2012.
- Aprovació de les quotes, per augment de l’IVA, a partir de 2013.
- Manteniment de les quotes pels diferents trams d’edats, menors de 45 anys.
- Autoritzar la firma de la secretària, Carmen Fernández Arriero, per operar en la tasca administrativa de l’entitat.
- Renovació de la junta, que queda constituïda així: president, Josep Massana i Planas; secretària, Carmen Fernández i Arriero; tresorer, Joan Massana i Comallonga; vocal, Montserrat Egea i Villagrasa.
 

Trobada una llenega de gairebé mig quilo

No és el primer exemplar de bolet gegant que s’ha trobat però veritablement impressiona. Es tracta d’una llenega de 485 grams, que l’Emília, del Restaurant el Jardinet, va trobar fa uns dies al bosc de la seva finca a la ciutat de Vic. Tal com ens diu en Jaume, el seu home, «l’Emília és una gran enamorada de la natura i sempre que pot fa una escapada per gaudir del paisatge osonenc i tenir el contacte amb el pinar i altres espècies forestals».

El Jardinet, col·laborador publicitari del Sarment des de la seva arribada a Balsareny (en atenció a ells ens agrada recordar-ho), van formar part dels primers establiments de restauració local, situat entre el carrer prolongació Guimerà i la carretera de Moià.

Com es pot apreciar a la fotografia, al natural encara impressiona més; més que no per cuinar, és un exemplar per guardar com a peça de museu.

Foto: Dídac Galera

 
Dinar i trobada musical per Càritas

«Ajuda’ns a ajudar». Amb aquest lema l’entitat Càritas Parroquial Balsarenyenca organitzava un any més dos dels seus actes solidaris principals per estendre la mà en favor dels que pateixen necessitat. Enguany, la tarda del diumenge 18 de novembre de 2012, als Locals Parroquials, prop d’un centenar de persones participaren de la setena arrossada popular, que amb caliu de germanor compartiren famílies de Balsareny i pobles veïns.

Una setmana després, el dissabte 24, sobre les 17h, a la Sala Sindicat es va dur a terme una trobada teatral-musical per recaptar a favor de l’entitat. Hi van participar la Coral Infantil Romaní, la Coral Sant Esteve de Balsareny, la Coral Els Ametllers, el grup Il·lusió del Casal de la gent gran i el Grup de Sevillanes de Navàs. Es van recollir 175kg de queviures, aliments adreçats al col·lectiu de gent necessitada, i 440 euros en metàl·lic. Càritas de Balsareny dóna les gràcies a tothom.

Josep Gudayol i Puig

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.