diumenge, 18 de setembre del 2011

Setmana de la Joventut: gresca al carrer

SOCIETAT


Un any més, i amb aquest ja en són vuit, Balsareny va reviure com ja és habitual durant la primera setmana de setembre la Setmana de la Joventut.
















Força preocupats per la situació meteorològica en què ens vèiem immersos, amb previsió de pluja i mal temps, vàrem donar el tret de sortida a la vuitena edició d’aquesta festa, amb permís del cel per realitzar tots els actes.

Uns dies abans ja podíem intuir, en un cartell vistós i força divertit, el caire festiu i informal que pretén aquesta festa i és que no pot ser d’altra manera: la Setmana de la Joventut és gresca al carrer!


El cinema a la fresca, la penjada del porc, el sopar a la plaça, la nit d’humor, la Garri’n’kana, el concert i la baixada d’andròmines, com era d’esperar, van formar part de l’ampli programa d’actes d’aquesta Setmana de la Joventut. Amb la novetat que aquest any des de l’organització es va valorar positivament la idea de començar dos dies abans, incloent activitats per dimarts i dimecres.

La novetat d’enguany va ser el torneig de voleibol platja i bàsquet 3x3, que, amb gran participació d’equips i amb àmplia varietat d’edats, va allargar-se fins ben bé les onze del vespre, sorprenent els mateixos organitzadors. A més d’aquest acte, es va incloure dimecres al vespre un joc de nit que va superar de nou les expectatives de l’organització, acabant als vols de la una de la nit amb la prova final a al piscina municipal.

Des de l’organització valorem molt positivament la bona rebuda, així com l’elevada participació a les noves activitats, que tindrem en compte de cara a futures edicions.

Una altra novetat que també ha estat ben rebuda és la nova ubicació de la famosa Garri’n’kana, a tan sols uns metres de la seva antiga ubicació. Enguany un circuit molt més gran i amb un bon recull de proves va denotar a la cara d’algun participant que, a més de requerir certes habilitats, calia estar en bona forma per completar el circuit amb una bona marca.

Les noves activitats, al costat de les tradicionals, ajuden a fer que aquesta festa poc a poc vagi agafant una identitat pròpia, prenent com a figura el porc, fàcil de veure cada any més, a les samarretes dels participants.


Petits canvis, noves idees i detalls concrets fan que aquesta festa creixi any rere any, procurant sorprendre al públic amb noves activitats o les que ja són típiques breument variades, que acompanyat d’una bona rebuda i participació, són la clau de l’èxit.

El Consell de Joventut de Balsareny, pare d’aquesta festa, actualment està format per una vintena de joves de Balsareny de diverses edats, que mesos abans comencem a planificar un esbós de la festa, procurant anar any rere any una mica més enllà.

És realment gratificant veure que l’esforç del temps invertit, es converteix ara en una plaça plena de gent, un poble en moviment, en un joc de nit o bé una colla d’empastifats fent-se fotografies amb un pernil... Des del Consell de Joventut hem d’agrair la participació i la bona rebuda que han tingut tots els actes programats, ja que tal com hem esmentat anteriorment, són el que fa que aquesta festa gaudeixi d’una salut excel·lent.

No podíem passar per alt la feina desinteressada d’una quantitat tant gran de gent, que sense el seu suport no aniríem enlloc, i que cal agrair una vegada i una altra tot el seu esforç abocat en els nostres actes. A tots vosaltres, moltíssimes gràcies.


Així doncs, molt contents, sorpresos i amb empenta per seguir endavant, tanquem una altra edició d’aquesta festa que ens portarà de ben segur a treballar ben aviat  per seguir deixant, durant els propers anys, el llistó tant o més amunt com ho hem fet aquest!

Consell de Joventut de Balsareny, setembre 2011

Fotos: J. Peralta - E.Carreté

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.