diumenge, 18 de setembre del 2011

Quin ambient es respira al pou de Balsareny?

TREBALL

Després de conèixer la noticia de l’aplicació del pla Phoenix amb el tancament del pou de Balsareny al 2014, els ànims dels treballadors de la plantilla del centre de Sallent i Vilafruns han anant qüestionant una sèrie de decisions que desmantellen el teixit productiu de Potasses del Llobregat.

No creiem en el tancament de la mina de Balsareny, així com el fet de desaprofitar els terrenys amb una situació immillorable a peu de la carretera C-16 a Sallent, per posar en funcionament  una planta de sal o bé derivats que doni sortida al potencial del subproducte acumulat en milions de tones al dipòsit salí del Cogulló.

La tan demanada via fèrria del corredor del Mediterrani a alts nivells i institucions com Foment del Treball, que permeti el transport de mercaderies fins a França i enllaci amb tot Europa, ha de passar inqüestionablement per Sallent.

No entenem ni els obrers, ni els empleats, ni tan sols els directius, que s’hagi apostat tan fortament per Súria, sense comptar el desequilibri  inversor als municipis de Balsareny i Sallent.

Esperem i desitgem que tots els ous no es posin a la mateixa cistella. És de més bon portar una cistella a cada mà amb un pes compartit; sinó, el cos treballa malament i pot ocasionar malalties.

Mentrestant l’aire que es respira al interior del pou de Balsareny és cada vegada més dens, carregat d’agents nocius, i les temperatures que s’han de suportar porten fins a l’extenuació els homes dels minadors, les persones de manteniment i el personal de brigada.

No volem que la seguretat i la higiene en el treball siguin les germanes pobres. Estem immersos en un programa de sistema OHSAS que és la bandera, conjuntament amb la política de Qualitat i Medi Ambient, de l’empresa IBERPOTASH SA del grup multinacional ICL FERTILIZERS. Aquestes politiques, aplicades a tots els àmbits, son prioritàries.
Per tant,  la direcció d’Iberpotash SA s’ha de comprometre a impulsar i fer complir allò que estableix aquesta política dels sistemes de Gestió Integrada de Qualitat, Medi Ambient i Seguretat.

Nosaltres, els treballadors, tal com diu el nostre conseller delegat José Antonio Martinez Álamo, hem de ser responsables amb el compliment estricte de la política present; i jo afegiria: “futura”.

Andreu Fernández i Aguado
Membre de Comitè de Seguretat i Higiene en el Treball
IBERPOTASH, SA Centre de Balsareny-Sallent    
Setembre 2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.