dimecres, 20 de març del 2024

Resurrecció és el nom de l’esperança

LA VEU DEL CAMPANAR

Piero della Francesca, ‘Resurrecció de Crist’, fresc al tremp (1463), Museo Civico di Sansepolcro, Arezzo, Itàlia (Wikimedia Commons)


En el cas de Jesús de Natzaret, ressuscitar vol dir començar un segon cicle vital caracteritzat per la immortalitat, per una vida que no s’acaba ni decau. Per tant, no es tracta d’un retorn a la vida sinó de l’entrada a una vida diversa, una vida que és humana i divina alhora, que no se separa d’aquest món però que, abans que res, pertany a la dimensió transcendent. Per això, els textos de l’Evangeli expliquen que Jesús, un cop ha ressuscitat, es fa present puntualment enmig dels deixebles.
 
La mort és la gran pregunta. Morir és sempre una agressió a la humanitat de qui se’n va. Existim per viure, no per fondre’ns. Mentre vivim tenim una cura atenta de nosaltres mateixos, i quan no és així vol dir que hem perdut les ganes de viure. “La vida és bella” diu amb raó el títol de la pel·lícula, però pot no ser-ho, sobretot quan la malaltia o les circumstàncies la fan difícil, o bé la mort la destrueix. Per això té importància que un grup de seguidors d’un jueu del segle I, nascut a Betlem i crucificat a Jerusalem, diguin que ha mort i que ara viu per sempre. En el cas d’aquest jueu, que es considera Fill de Déu, la resposta al mal (la violència i la injustícia, la soledat i el dolor) no és la mort, sinó la vida. O, si es vol, una mort que culmina, de manera sorprenent amb la vida.
 
En Jesús, la mirada vers el futur es tenyeix de llum, perquè no queda reduïda a unes previsions incertes —no es tracta de cap reencarnació—, sinó que assumeix un color ple de força: el blanc esclatant d’una vida nova. Gràcies a aquesta perspectiva podem parlar d’esperança, i no tan sols d’expectatives.
 
Armand Puig Tàrrech
 
Agenda religiosa. Abril 2024

Dijous, 25, Sant Marc: Eucaristia concelebrada a les 11 h. presidida per l’exabat de Montserrat, Dom Josep M. Soler i Canals, acompanyat dels capellans de la zona del Llobregat.
 
Dissabte, 27: Mare de Déu de Montserrat: Eucaristia a les 11 h. amb la participació dels residents del Casal Verge de Montserrat.
 
Mn. Antoni Bonet i Trilla


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.