dissabte, 23 de febrer del 2019

Els Traginers Joves s’obren camí


La Festa dels Traginers 2019 va començar amb els Traginers a l’Escola i amb l’obra teatral ‘Traginers de fum’, a càrrec de la Companyia La Rata. Divendres dia 22, entre altres coses, hi va haver el Correfoc infantil i concerts, a la Taverna amb Ari Gabriel i un sopar Matalarasca amb la Zarigüella; i a la nit, un concert juvenil amb Pelat i Pelut + Arràdio Rosita.

I dissabte, dia 23 de febrer, amb un dia fantàstic de sol i gairebé calor, després de l’obertura del Rebost del Traginer i de l’exposició antològica de fotografies, va començar l’esperada Cavalcada dels Traginers Joves, que s’ha anat fent un espai cada cop més important entre els actes de la Festa. Obrien la cavalcada la Pubilla, la dama i l’Hereu de Balsareny, amb la formació jove de l’Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès, els Tabalons de Xàldiga de Manresa i els Geganters i Grallers de Balsareny.  Presidien la cercavila el banderer, Xavier Corominas i Prat, amb els cordonistes, Bernat Carulla i Magem i Jenay Hernández i Bovet.  Al darrere venia una llarga corrua de traginers joves, tots amb mules o matxos, amb àrguens, pedreres, gerres de mel, feixos de llenya, lleteres, sorreres,. gàbies i arnes, més un carro de portar la bota, un carro de portar sacs i diversos carrets d’escalada, a part d’altres petits genets cavalcant ruquets, ponis, mules o cavalls.  La desfilada, comentada al seu pas per la plaça Onze de Setembre, va arribar fins a la plaça de l’Església, on el rector, Mn. Antoni Bonet i Trilla, acompanyat per Mn. Joan Bajona, va beneir els participants.  

Tot seguit, a la plaça de la Mel, va tenir lloc l’actuació l’actuació dels Dansaires dels Pastorets de Balsareny i l’Esbart Dansaire Santvicentí (vegeu reportatge a part). A migdia, a la taverna, concert de Sèlia i Falcon & Frikin. A la tarda, el tradicional Joc de les Anelles; tot seguit, la comitiva oficial va inaugurar els espais festius (Taverna, Rebost, Rodes del Traginer i Botiga de Ceràmica). A la tarda, el Concert ‘Traginers Exprés’ a càrrec d’alumnes de música moderna de l’Escola Municipal de Música de Balsareny. Després de sortejar el ‘pa i pernil del Traginer’, a la Taverna va tenir lloc el concert amb DUB Kennedy’s. A la nit, el gran Correfoc dels Traginers, seguit d’un espectacle amb castell de focs, amb els Tabalers Tronats de Monistrol i els Diables de Xàldiga. A la nit, la Ruta del Traginer pels bars i tasques locals, i a mitjanit, concert amb The Gramophone All Stars Big Band + Dalton Bang. Així acabava la diada del dissabte, a l’espera dels actes de l’endemà diumenge.

Sarment
Fotos: Sarment 














































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.