dilluns, 28 de maig del 2018

L’AJUNTAMENT INFORMA



Activitats Esportives

Des de la regidoria d’esports volem apropar l’esport a totes les persones del municipi, per això s’han programat un seguit d’actes esportius gratuïts que tindran lloc durant diversos diumenges al matí, a les 11h.

Les activitats ofertes al públic tindran el guiatge del Gimnàs O2 i caldrà fer inscripcions a l’Ajuntament.

Proposem el següent calendari, no obstant, aquest pot patir alguna modificació d’emplaçament o d’activitat:

- Dia 13 de maig màster Class de spinning a la sala del Sindicat
- Dia 3 de juny màster Class d’interval a la sala del Sindicat
- Dia 1 de juliol màster Class de zumba a la Piscina Municipal
- Dia 29 de juliol màster Class de pilates a la Piscina Municipal
- Dia 2 de setembre estiraments a la sala del Sindicat
- Dia 30 de setembre cross trainning a la sala del Sindicat
- Dia 21 d'octubre màster Class d’interval a la sala del Sindicat
- Dia 11 novembre màster Class de spinning a la sala del Sindicat

Pel desenvolupament de cada activitat és recomana portar roba d’esport, tovallola i aigua. Salut i esport!

Campus d’estiu 2018

Què farem? Activitats i esports d’equip i individual, bivacs aquàtics, sortida a la platja, sortida d’esports d’aventura i festa final de Campus.

Quan ho farem? Del 25 de juny al 27 de juliol del 2018 i del 3 de setembre al 7 de setembre del 2018, de 9h a 13h amb possibilitat d’ampliació d’horari de 8h a 9h i de 13h a 14h. El servei d’acollida només es farà si hi ha un número mínim que ho sol·licita.

Quines edats poden participar? Grup 1: P3, P4 i P5; grup 2: 1r, 2n, 3r i 4t; i grup 3: 5è, 6è, 1r i 2n d’ESO (els grups poden patir algunes modificacions en funció dels inscrits).

On i quan ens hem d’inscriure? A l’Ajuntament de Balsareny entre l’1 de juny i el 12 de juny.

Quins seran els preus? Els mateixos que l’any passat: una setmana 55€, dues setmanes 75€, tres setmanes 90€, quatre setmanes 105€ i cinc setmanes 120€. Una setmana al setembre 55€.

Com es podrà fer el pagament? A través de transferència bancària, amb tarja de crèdit a l’Ajuntament o mitjançant pagament on-line a través de la plataforma de l’Ajuntament (de la mateixa forma que es poden comprar les entrades del TEMPO i SonaB).

Hi haurà reunió informativa? Sí, dijous 31 de maig a les 20h a la sala petita del Sindicat.

Colònies controlades de gats

Des de la regidoria de Medi Ambient s’està portant a terme una sèrie d’actuacions per tenir identificades i controlades les colònies de gats del municipi.

Aquestes actuacions passen pel control sanitari de les colònies i dels individus que les formen, el control de l’alimentació que se’ls aporta a la colònia (recordeu que està prohibit donar de menjar als animals excepte les persones encarregades de les colònies controlades de gats i aquesta alimentació només pot ser a base de pinsos) i l’esterilització d’exemplars per tal d’eliminar el zel i reduir les baralles, entre altres.

Els avantatges de les colònies controlades de gats són:

-         Els animals tenen un control sanitari, estan sans i esterilitzats.
-         Reben una alimentació equilibrada amb pinso que millora les seves condicions físiques i a evitar la presència d’aliment orgànic a la via pública i amb això també evitem la presència de rosegadors indesitjables (rates).
-         Reben una atenció constant pels voluntaris, que vetllen pel bon estat de la colònia i s’eviten malalties i possibles contagis
-         Envellim les colònies (que a la llarga ens reduirà el nombre d’exemplars), evitem el zel i les baralles.

És important que el paper de cuidadors/cuidadores es respectí i es deixi actuar a les persones autoritzades per fer aquesta tasca.

Si voleu saber més informació de les colònies controlades de gats o en voleu formar part com a voluntari, adreceu-vos a l’ajuntament i us informarem!

AVÍS D’ALERTA: En els darrer dies hem observat alguns símptomes d’enverinament, recordeu que a l’enverinar un gat, a part d’estar penat ja que estan protegits per la llei catalana, posem en perill altres animals del nostre entorn, com els gossos, i fins i tot als infants que es puguin acostar a les zones on s’ha dipositat verí o per on transiti l’animal enverinat.

Projecte Rubik

Des de la regidoria d’acció social, un any més, hem aconseguit accedir als ajuts que destina el consell comarcal al projecte “Rubik”. Aquests projectes estan pensats per a contribuir a superar situacions de vulnerabilitat. El projecte dota els ajuntaments que hi participin d’un ajut econòmic per a poder contractar persones durant 6 mesos. Aquesta contractació ens permetrà ocupar una plaça de peó de brigada, manteniment i/o neteja d’instal·lacions o infraestructures.

Execució dels pressupostos municipals

Al Sarment del mes passat us vam informar que s’havien aprovat el pressupostos municipals. En aquest número us volem informar que, un cop transcorreguts els terminis legals, aquests pressupostos ja estan disponibles per a poder executar les diferents propostes.

Som conscients que els terminis de l’administració fan que sovint no s’entengui perquè no es duen a terme les inversions que creiem convenients. Ara aquestes inversions ja es poden dur a terme i properament podreu veure com es van executant. Les actuacions que es faran a partir d’ara consistiran en instal·lar les porteries del camp de futbol 7, pintar les dependències del CAP, arranjar i acabar la zona del repeu, fer un nou tancament a la pista de Cal Nosa, posar maquinària nova al rellotge del campanar (el vell s’ha de substituir) i construir les zones de contenidors de deixalles als barris de Cal Rata i Cal Nosa, entre altres.

Finalment, com també us dèiem al Sarment anterior, als pressupostos municipals s’hi inclouran totes les propostes guanyadores en els pressupostos participatius, les quals es decidiran en unes votacions entre tots els balsarenyencs.

Ajuntament de Balsareny



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.