dilluns, 28 de maig del 2018

Entrevista a Emma Oliva Milla



ENTREVISTA

Emma Oliva Milla, autora de la proposta del nom de l’entitat “Els K + sonen”

La balsarenyenca Emma Oliva forma part de l’entitat “Els K + sonen” com a secretària, i va ser concretament l’autora del nom de l’entitat, que es va posar en comú, tal i com ens explica: “El nom de Els K + Sonen es va decidir entre tots. Amb la colla vam presentar vàries opcions i va sortir escollit aquest que precisament va ser una proposta meva”. El grup, aquesta primavera, ha acomplert 7 anys d’existència.

L’Emma va néixer a Balsareny el 26 d’abril de 1979 i va estudiar fins a 2n de Batxillerat Artístic a l’Institut Lluís de Peguera de Manresa. Actualment no segueix cap més estudi.

Pel que fa als seus hobbies li agrada molt llegir, actualment està llegint “Lo que esconde tu nombre”, de Clara Sánchez, i també li agraden els esports, tot i que ens comenta que no fa tot el que voldria, però surt amb moto de muntanya amb el seu home i el seu fill, i quan fa més bon temps li agrada molt anar amb bici. Actualment també juga a handbol amb un grup de dones aquí a Balsareny. D’altra banda, ha viatjat bastant per tota la península ibèrica, sobre tot pel nord que li agrada molt. I fora d’aquí ha estat a Nova York, Londres, París, Italià, Alemanya, l’últim viatge que ha fet va ser el passat mes d’octubre al Marroc on va fer les dunes del Dakar amb buggy, un dels viatges més macos que ha fet.

- Què comporta assumir la secretaria d’una entitat cultural local?

- Ser la secretària d’una entitat comporta bastanta responsabilitat si vols portar les coses bé i que l’entitat tiri endavant, però per sort a la nostra colla som molts els que vetllem per a què tot funcioni correctament i no em recau tota la feina a mi. Sempre que ho demano tinc ajuda i si jo no puc fer alguna cosa sempre trobo algú que ho pot fer per mi.

- Quantes hores t’ocupa?

- No hi ha unes hores concretes a dedicar cada setmana. Hi ha èpoques de l’any que són bastantes, com quan preparem la loteria de Nadal, quan cal demanar la subvenció, quan preparem el calendari de trobades, la nostra trobada…. I d’altres en què poden passar setmanes que no hagi de fer res ni dedicar-hi cap estona.

- Recordes quants anys fa que vau formar l’entitat?

- Com a entitat ens vam consolidar oficialment fa algo més de 5 anys, però el grup Els K + Sonen ens vam formar un parell d’anys abans, més o menys.

- I tu t’hi vas incorporar des del principi?

- Sí, en formo part des del començament. De fet la idea de formar el grup va ser de la Imma Navarro i meva, ja que totes dues anàvem amb la colla de gegants acompanyant els nostres fills i vam pensar que tant per tant podíem fer-ho tocant algun instrument, perquè per aquells temps la colla de gegants no tenia grup de grallers ni tabales que els acompanyessin.

- Com us organitzeu, feu moltes sortides?

- Cap a finals d’any fem una reunió amb tots els membres de la colla on tots proposem llocs per a fer intercanvis. Alguns de vegades els repetim perquè son poblacions o trobades que ens agraden molt i per la resta intentem buscar llocs diferents. Un cop tenim una mica de idea de les trobades que volem fer em reuneixo amb el Marc Comabella i truquem a les colles per a veure si podem fer l’intercanvi. Sempre mirem d’organitzar-ho de tal manera que ens quedi repartit més o menys a una trobada al mes, tot i que hi ha mesos, sobretot a l’estiu, que en solem tenir més de seguides.

- Sou un grup graller amb percussió i geganter. Quins són els noms dels vostres gegants?

- La Blanca de Bell-lloc és propietat de la nostra entitat, així com el petit gegantó Pirata Malacara. Els gegantons Mossèn Joan i Mariona també els portem nosaltres però són propietat de l’Ajuntament.

- Quins són els actes en què participeu a Balsareny durant l’any?

- Al poble normalment mirem de sortir sempre que ens ho demanen, sempre i quan siguem suficient gent per a poder portar les figures i tocar algo de música, però on no faltem mai es per a la Feta dels Traginers, per Festa Major a la diada de Sant Marc, per la Festa de la Gent Gran i evidentment per a la nostra trobada que aquest any serà el 16 de juny de 2018 a la tarda, on us hi esperem a tots!

Josep Gudayol i Puig

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.