diumenge, 1 d’octubre del 2017

Visca Balsareny!



Avui, 1 d’octubre de 2017, i malgrat les dificultats externes, Balsareny ha tornat a fer història celebrant el referèndum sobre l’autodeterminació de Catalunya, convocat pel Govern de la Generalitat d’acord amb la llei aprovada pel Parlament el passat 6 de setembre. Ja la nit del dissabte es va concentrar una gran quantitat de gent al col·legi electoral, organitzant una marató de jocs de taula i passant-hi la nit sencera per evitar un més que possible tancament del recinte. Des de les sis del matí, molta gent s’ha concentrat a la plaça de l’Església. A quarts de nou s’han constituït les meses i a les nou s’ha iniciat la votació, complicada per reiterats atacs informàtics exteriors, amb unes llargues cues que, pacients, s’esperaven, i que de tant en tant cridaven “Votarem!”.  Afortunadament, els comicis s’han desenvolupat amb tota normalitat, malgrat la tensió, tristesa i indignació que generaven les informacions que arribaven sobre la violenta repressió policial en col·legis electorals d’altres poblacions, que van ocasionar més de 800 ferits. La ciutadania, tant abans com després d’exercir el dret de vot, ha continuat present a la plaça, donant suport i escalf a la convocatòria i als components de les meses. Finalment, passades les vuit del vespre, davant dels centenars de persones congregades, s’ha anunciat el resultat de l’escrutini: 
  
Vots emesos
1.127


1.051
No
57
Nuls
8
En blanc
11


Tots els presents han rebut aquestes xifres amb grans aplaudiments i han agraït el compromís dels membres de les meses, la participació dels votants i la col·laboració de tothom qui ha fet possible una jornada tan emotiva. Després de corejar “Visca Balsareny”, l’acte ha acabat cantant Els Segadors. Una vegada més, la gent del nostre poble ha donat un exemple de civisme, solidaritat, fermesa i dignitat, i n'estem orgullosos: moltes gràcies!

Sarment

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.