dissabte, 13 de maig del 2017

Defensem els llocs de treball de la mineria



MANIFEST EN DEFENSA DE LA CONTINUÏTAT DE LA INDÚSTRIA MINERA MODERNA I SOSTENIBLE A LA CATALUNYA CENTRAL

A dia d’avui l’activitat minera a la Catalunya Central és un dels motors econòmics i socials més importants de la regió. A més de proporcionar feina i perspectives de futur a milers de famílies, la mineria que proposa ICL és una gran alternativa sostenible i de futur per al territori.

Ara, l’empresa responsable de l’activitat de Sallent i Súria es veu abocada a una dràstica reducció de l’activitat, posant en perill una gran part dels 5.000 llocs de treball directes e indirectes. Permetre aquest fet provocaria un abandonament de part de l’activitat i les seves instal·lacions, pèrdua de llocs de treball actuals, així com incertesa i desànim en la voluntat de l’empresa de seguir invertint i continuar desenvolupant la seva activitat al Bages, malgrat les dificultats que es viuen actualment.

El Projecte d’ICL posa especial èmfasi en l’assoliment d’una mineria sostenible. Per aquest motiu, forçar de forma abrupta la finalització dels projectes en marxa pot ser molt més perjudicial pel medi ambient, que no pas acompanyar-la en el seu compromís de rehabilitar l’espai actual.

Amb la col·laboració activa de les institucions públiques i la recerca de solucions transitòries que permetin la continuïtat de l’activitat, podem evitar aquest tancament prematur, salvant així l’única via d’ingressos de milers de famílies, i podent incorporar els projectes de futur d’aquesta industria al mapa del nostre territori, amb el respecte social i mediambiental que es mereixen els nostres pobles i comarques.

Per això,

RECLAMEM a la Generalitat de Catalunya que ajudi a mantenir el futur i prosperitat de les persones, el territori i l’activitat econòmica, ja aquestes inversions són un dels instruments per seguir caminant junts com a país.

DEMANEM el suport a les mesures transitòries que, degudament justificades, han de servir per al tancament  ordenat de l’explotació de Sallent. Amb les mesures legals i administratives necessàries, incloent-hi l’ús acotat, provisional i limitat del dipòsit salí del Cogulló i la construcció d’una planta de purificació de sal a Sallent, es poden salvar llocs de treball i ajudar a obtenir la sostenibilitat ambiental buscada per permetre l’acabament de les obres de la rampa de Súria i donar una sortida adequada per a totes les parts implicades.

CONFIEM en que totes les institucions ajudin a salvar els anhels de futur d’una Catalunya Central, amb l’esperit suficient per ser motor i cor de Catalunya, centrant els esforços en la recerca de solucions transitòries.

Manresa, maig 2017
COMITÈS D’EMPRESA IBERPOTASH



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.