dissabte, 28 de gener del 2017

Torna la Festa


Torna la Festa

Balsareny ja es prepara, un any més, per celebrar la seva festa més emblemàtica. Ja ha sortit el programa oficial —esplèndid, com de costum—, que ens presenta el Traginer d’Honor, Rossend Santasusana Canal, i el banderer d’enguany, Josep Serra Salada, a qui acompanyaran de banderers els seus fills Oriol i Marina.

            Els actes començaran el dijous 16 de febrer amb la vista dels “Traginers a l’escola”. Entre altres activitats, divendres 17 tindrà lloc el Correfoc infantil i un concert a càrrec d’Antonio el Remendao i Arradio Rosita. I dissabte 18, després d’una repicada de campanes, hi haurà la Cavalcada dels Traginers Joves. A migdia ballaran els Dansaires dels Pastorets de Balsareny. A la tarda hi haurà el Joc de les Anelles i després la inauguració del Rebost i les Rodes, la Taverna, la Botiga de Ceràmica i l’Exposició de fotografies. Seguidament, l’Escola Municipal de Música oferirà el Concert Traginer. A la nit, el Correfoc, amb l’espectacle piromusical Aquelarre, seguit de la Ruta del Traginer i d’un concert amb Strombers, La Zarigüella i DJ Puxi.

            Diumenge dia 19, després del Bonjorn al veïnat dels trabucaires de Rajadell, hi haurà, entre altres coses, la Torrada del Traginer i la demostració de l’elaboració artesana del porc i de la ferrada i esquilada d’un animal; també obriran el Mercat i la Botiga del Traginer, així com el Rebost, les Rodes i la Taverna. Una novetat és que, a partir d’aquest any, la tradicional comitiva del nuvi i de la núvia la protagonitzarà una parella que es casen de debò: una comitiva amb la cobla Ciutat de Manresa anirà a buscar la núvia, Núria Gómez Ribas, i la seva mare, Àngela Ribas Lacasa, i aniran a la Casa de la Vila, on les esperarà el nuvi, Jordi Selgas Catalan, amb la seva mare, M. Àngels Catalan Miralles. Amb el Traginer d’Honor, les pubilles i els hereus, un grup de Mossos d’Esquadra d’època, els Bastoners i les dues Colles Geganteres locals, amb gegants i gegantons, grallers i bandes, engegaran la gran Cavalcada dels Traginers. Una notable quantitat de cavalleries, amb bastos i eines de treball, seguida de nombrosos carros i dels genets de les curses, recorrerà els carrers del poble abans i després de la Benedicció dels animals; com cada any, la desfilada serà comentada amb tot detall. I a la tarda tindran lloc les disputades Curses d’ases, ponis, mules i cavalls, al circuit del Serrat del Maurici. El lliurament dels premis l’amenitzarà S’Temple Bar.

            El programa oficial, que cada any comenta una de les activitats de la festa,  comença presentant el Mercat del Traginer; també conté les pàgines del “Traginer Petit”, adreçades al més menuts, i les Bases del 47è Concurs Nacional de Fotografia. Us hi remetem per veure amb tot detall els actes previstos.

            Balsareny ja es prepara, la Festa ja és a punt. Celebrem-la amb aquest ànim col·laboratiu, engrescat i desinteressat, i que sigui per molts anys.


Sarment

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.