dijous, 13 d’octubre del 2016

XI Cross del Traginer



Èxit de l’XI Cross del Traginer

El passat 9 d’octubre es va celebrar l’XI edició del Cross del Traginer i el V Cross Infantil organitzat pel Centre Excursionista de Balsareny.

Aquest any, amb la intenció de seguir consolidant el Cross com a una activitat fixa en el calendari esportiu de la Catalunya Central, s’hi van incorporar dues grans novetats:

La primera fa referència a un nou circuit Trail de 12 km amb un desnivell acumulat de 500 m. Enguany, l’organització va voler que els participants poguessin descobrir el màxim d’indrets del nostre entorn, com el Castell de Balsareny, la Resclosa dels Manresans, els pas per les colònies de Soldevila i la Rabeia, etc.

La segona novetat va ser la possibilitat de fer el Cross en modalitat de Nordic Walking per tal d’animar a tots aquells esportistes locals i forans a caminar pels nostres camins i corriols, amb pals i a un ritme de vertigen.

I la resposta va ser tot un èxit! El passat 9 d’octubre, la plaça de l’Església es va omplir amb més de 200 esportistes disposats a participar al Cross del Traginer, Cross Infantil i modalitat Nordic Walking.

Els guanyadors del cross van ser: Toni Baños Tor (47’42’’), Ernest Palau Vila (48’24’’) i Jordi Cunill (48’47’’) en categoria absoluta masculina; i Carme Tort Creus (57’29’’), Sandra Martínez Martínez (1h01’40’’) i Manuela Martínez González (1h 04’53”) en categoria absoluta femenina. També es van premiar els primers corredors locals: Guillem Hernández Bruch (50’51”) en categoria masculina, i Montse González Molina (1h10’19”) en categoria femenina.

El Centre Excursionista de Balsareny està molt satisfet de la resposta del tots els participants i sobretot, vol agrair la col·laboració de la Colla Geganters de Balsareny i el grup Els K+ Sonen els quals, un any més, han omplert de música els corriols del poble, cosa que ja comença a ésser una tradició en la cursa. Cal esmentar l’esforç en la col·laboració tant del petit comerç local com altres empreses del territori, i dels més de 20 voluntaris repartits pel bosc que també van ajudar a vetllar pels participants durant les curses.

El Centre Excursionista de Balsareny vol agrair també a aquells que han facilitat que la cursa pogués pujar fins al peu del Castell i així gaudir d’un dels punts més emblemàtics del municipi.

Per últim, destacar com cada any, la participació de l’speaker, Jacint Orriols, disfressat d’un peculiar Kilian Jornet que va despertar rialles entre els participants i espectadors.

Prèviament, el divendres 7 d’octubre, davant un nombrós públic, el CEB va presentar l’audiovisual dels berguedans Marc Solé i Sílvia Puigcercós, sobre un viatge al Ladakh, l’Himàlaia indi.

Sarment
Fotos: Cross del Traginer/CEB


  



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.