dimecres, 15 de juny del 2016

Un any de Govern

L’Ajuntament informa
Juny de 2016: Un any de Govern



Ara fa un any que Gent de Balsareny començàrem a governar a l’Ajuntament de Balsareny. Els nostres inicis no varen ser fàcils, atesa la nostra evident inexperiència; però aquest és un mal necessari i inevitable que, a poc a poc, es va curant a base de treball, esforç i adquisició de coneixement. En aquests moments, el control del que és la nostra feina s’ha “normalitzat”, ja que, com en qualsevol altre feina, amb la seva pràctica s’aprèn.

També teníem l’afegit de governar en situació de minoria, amb tan sols quatre regidors per a totes les responsabilitats municipals (fet insòlit a Balsareny, però, pel que sembla, està essent norma a la resta de Catalunya i a l’Estat espanyol, a causa de la disparitat i repartiment de sensibilitats polítiques). Governar en minoria és difícil perquè cada partit defensa el que considera just d’acord amb els seus ideals polítics; però, tot i això, la voluntat del Govern sempre ha estat el mateix: diàleg, diàleg i més diàleg, com a única via per tal de tirar endavant la legislatura. És difícil, fins i tot a vegades sembla impossible, arribar a acords; però pel bé comú, l’esforç hi és i hi continuarà sent-hi sense decaure en ànims i forces.

Ara, que ja estem assentats i coneixem de primera mà les necessitats que té el poble de Balsareny i les persones que hi vivim, considerem que hem d’avançar en tres eixos claus: la lluita contra les desigualtats, la sobirania energètica i l’empoderament de les persones.

Per a la primera línia, la de la lluita contra les desigualtats, el que hem fet durant aquest any és ampliar les hores de la Treballadora Social i cobrir les vacances de les Treballadores Familiars perquè, d’aquesta forma, podem oferir el Servei d’Asistencia Domiciliaria (SAD) durant tot l’any sense interrupcions. Alhora, hem convocat la plaça d’Educadora Social, duplicant així les hores de les professionals dels Serveis Socials al servei de les persones.

Un altre aspecte rellevant és la qüestió de l’habitatge. Hem començat un procés de detecció d’habitatges buits per, posteriorment, asseure’ns amb els Bancs i negociar lloguers socials i assequibles.

Per acabar aquesta línia, destacar que durant els primers sis mesos de govern, es van quadruplicar les ajudes socials sense canviar la normativa. Considerem que la gent era conscient de l’entrada d’un govern del canvi i que culpem l’estafa que ha estat la “crisi” que ha empobrit la població en general per part dels poderosos.

La segona línia, la de la sobirania energètica, és una clau importantíssima per a futur immediat i a llarg termini del poble. Per això, hem demanat auditories energètiques, etiquetatges energètics i altres mesures que generin una eficiència energètica que ajudarà a tenir cura del medi ambient i de la butxaca de l’Ajuntament i, per tant, de la de totes les persones que conformem el municipi.

Alhora, considerem que hem d’apostar fermament, no només amb paraules sinó amb fets, per la sobirania energètica i l’autogestió. Si volem tenir el poder, i que no el tinguin les companyies energètiques que tenen l’oligopoli, ens hem de rascar la butxaca; sinó, continuarem sent governats per les grans empreses energètiques que marquen els preus elevadíssims d’un recurs tan bàsic com es la llum.

 L’ultima línia, la de l’empoderament de les persones, es basa en quelcom tan senzill com el fet de que les persones, per si mateixes, tinguin la oportunitat d’organitzar-se i lluitar pels seus drets. En aquest cas, l’exemple més destacable és el del grup de dones “Adona’t que ets dona”; des de l’Ajuntament l’únic que vàrem fer és, a partir de l’organització d’actes contra la violència masclista i el Dia de la Dona, plantejar la pregunta: per què a Balsareny no hi ha un grup de dones?

Des de llavors, un grup de dones de diferents edats s’ha anat reunint i organitzant, generant una estructura espectacular i exemplar; amb moltes ganes de fer i de participar al poble. Per al Govern, son un exemple a seguir i animem a totes les persones i entitats del poble a seguir la seva estela (alhora que agraïm a totes les entitats, sense enumerar-les totes perquè no acabaríem, que durant aquest any han respost o ens han fet moure per donar vida al poble).

Per acabar, continuar amb l’agraïment a les persones, entitats i col·lectius del poble per fer possible un Balsareny millor; i no ens oblidem de totes les treballadores de l’Ajuntament, ja que, sense el seu esforç diari, la institució pública no funcionaria correctament.

Nosaltres, el Govern, amb els nostres encerts i errors, no seriem ni la mil·lèsima part del que som sinó fos per la vostra participació. Sense la vostra força no som res, perquè l’autèntica força d’un poble no resideix en un Govern: la força del poble resideix en totes i cada una de les persones que el conformen.

Per això, simplement, us diem: Gràcies, Balsareny!

Salut i una abraçada!

Albert Neiro Roman
Alcalde de Balsareny

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.