dissabte, 26 de desembre del 2015

43è Concert de Sant Esteve


El dia 26 de desembre va tenir lloc el tradicional Concert de Sant Esteve, que celebrava la seva quaranta-setena edició.

Va obrir l’acte la Coral infantil i juvenil Romaní, que van interpretar i escenificar Les figures del Pessebre, de Joan Llongueres, i l’Ave Maria de Schubert, dirigits per Joan Bajona i acompanyats al piano per Marc Comabella; després, conjuntament amb la Coral Sant Esteve, van cantar la popular El petit vailet, harmonitzada per Manuel Oltra.

La Coral Sant Esteve, dirigida per Olga Puigbò i per Joan Bajona, va voler homenatjar el compositor i pedagog Manuel Oltra (1922-2015) amb dues altres peces harmonitzades per ell: la tradicional El cant dels ocells i la popular nord-americana Cançó del Timbaler, de Katherine K. Davis. També van cantar Esta tierra, de Javier Busto, i la popular La mare de Déu, harmonitzada per Ramon Estrada.

La Polifònica de Puig-reig —que la nit anterior havien cantat a Llívia—no va pas faltar a la seva cita anual. Tot i això, va ser el primer cop en què no va ser dirigida pel mestre Ramon Noguera, que per motius de salut es va retirar aquest any; la coral va actuar sota la direcció del seu titular, Josep M. Conangla, acompanyats de les germanes Júlia i Carla Conangla, al violí i al violoncel respectivament. Ens van oferir l’espiritual negre Deep RiverL’estel (de la suite El Pessebre, de Pau Casals, amb text de Joan Alavedra); i les tradicionals catalanes El noi de la mare i El dimoni escuat, totes dues amb harmonitzacions d’Albert Guinovart; seguides de la popular nord-americana White Christmas, d’Irving Berlin.

Les tres corals conjuntament van cloure l’acte cantant la popular Allà en un pessebre; l’Al·leluia d’El Messies de Haëndel, i la tradicional alemanya Santa Nit. El públic que omplia la sala Sindicat va agrair amb una llarga ovació la qualitat del concert i l’art dels cantaires i músics. Que per molts anys puguin anar-ho celebrant.

Sarment
Fotos: Sarment
































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.