dissabte, 8 d’agost del 2015

Casaldàliga es recupera d'una fractura de fèmur i d'una pneumònia

















El dissabte 8 d’agost de 2015, el diari Regió7 informava que el bisbe Pere Casaldàliga, de 87 anys, es recuperava d'una fractura de fèmur, de la qual va haver de ser intervingut en un hospital de la brasilera ciutat de Ceres. Citant fonts del portal web de la ‘Comissió Pastoral de la Terra’, l'evolució de Casaldàliga és favorable, tot i la seva avançada edat, la malaltia de Parkinson que pateix de fa temps i el fet d’haver sofert una pneumònia pocs dies abans.

Casaldàliga va caure a casa seva, a São Félix do Araguaia, el dia 30 de juliol i es va trencar el fèmur. Els metges van aconsellar que fos traslladat a l'hospital Pio X de Ceres, a l’estat de Goiás, ja que requeria una intervenció quirúrgica, i l’hi van trasllada el dissabte 1 d’agost. Com que estava afectat de pneumònia, se li va administrar un tractament a base d'antibiòtics fins que la malaltia va remetre, i el dimecres 5 d’agost el van poder operar amb èxit. Va passar un dia a la unitat de cures intensives i l’endemà ja es recuperava en una habitació de l'hospital. L’hi acompanyaven els seus col·laboradors habituals i la seva neboda Glòria Casaldàliga, que s'havia traslladat a São Félix a visitar-lo i es va trobar que estava ingressat. 

El diari bagenc recordava també que a començaments de juliol la família de Pere Casaldàliga i els seus col·laboradors més propers van haver de desmentir uns tuits que feien pensar que la situació del bisbe era extrema. Familiars i amics van explicar en aquell moment que el bisbe estava bé, sempre deixant clar que el seu estat de salut és delicat, tant pel Parkinson com per la seva edat, 87 anys.

Sarment
Extret de Regió7 i del web de la Comissão Pastoral da Terra

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.