dimarts, 20 de maig del 2014

Trobada de Gegants


Trobada de Gegants

Un any més, aprofitant que el poble celebrava la Festa Major, la colla de Geganters i Grallers de Balsareny vam organitzar la tradicional trobada de gegants, un acte que enguany va arribar ja a la 13a edició. 

L’acte, que va contar amb la participació de 6 colles d’arreu de Catalunya i els nostres estimats Marc i Maria, va començar el diumenge, 27 d’abril, al matí puntualment, amb les colles arribant a la plaça de l’església a les 9:30 i plantant els seus gegants per tal de poder gaudir de l’esmorzar. 

Aproximadament dues hores més tard es va donar inici a la cercavila, que va recórrer i animar una bona part dels carrers del municipi amb les parelles de gegants i els músics que els acompanyaven. 

Quan la rua va arribar a la plaça de l’Ajuntament, que gràcies al bon temps que feia estava plena de gent, els gegants de cada població van ser presentats un per un i ens van delitar amb els seus balls. 

La festa va acabar amb totes les colles fent una ballada conjunta a la plaça. Des de la colla de Geganters i Grallers de Balsareny volem donar les gràcies a tothom que va col·laborar amb nosaltres per fer d’aquesta una molt bona trobada i esperem que us ho passéssiu tan bé com ens ho vam passar nosaltres. 

Moltes gràcies i fins a la propera. Salut i fal·lera.

Colla Gegantera i Grallera de Balsareny
Foto: Jordi Sarri

I per a l'any que ve...
TROBADA BAGES- BERGUEDÀ 2015 
XXX Aniversari de la Colla Gegantera i Grallera de Balsareny

L’any 2015 serem la colla que representarà la XVIII Trobada de Gegants Bages-Berguedà. L’acte tindrà lloc el dissabte 25 d’abril de 2015, coincidint amb el 30è Aniversari de la Colla Gegantera i Grallera de Balsareny.

Aquesta Trobada 2015 tindrà lloc el dia de la Festa Major de Balsareny, sant Marc; i per tant celebrarem el sant del nostre gegant, a part de celebrar també el trentè aniversari de tots dos: el Marc i la Maria.

Serà un dia molt important per al poble, ja que a la Trobada s’hi involucraran unes 30 colles geganteres del Bages i del Berguedà, amb els seus geganters i grallers: tot plegat, podrem arribar a agrupar 60 gegants i més de 600 geganters. 

Per aconseguir que la celebració sigui tan lluïda com es mereix, necessitarem una important col·laboració ciutadana.

Al llarg dels propers mesos, demanarem ajuda i cooperació a les diferents entitats i als comerços i empreses del poble, així com, en general, a tots els balsarenyencs que ens hi vulguin donar suport.

Aquest suport, tant econòmic com personal, ens farà molta falta, ja que caldrà l’esforç de molta gent per ajudar-nos a organitzar-ho tot amb la brillantor que una festa com aquesta es mereix.

Per això, fem una crida a totes les persones de Balsareny que vulguin col·laborar amb aquest esdeveniment, que es posin en contacte amb nosaltres per mitjà del correu electrònic o bé del telèfon que indiquem. Moltes gràcies! 

Colla Gegantera i Grallera de Balsareny

Adreça electrònica: gegants.balsareny@gmail.com

Telèfon: 660 139 932

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.