dimarts, 13 de novembre del 2012

Ens pagaran la pensió?

POLÍTICA / SOCIETAT

 
Ens pagaran la pensió?

El dia 10 de novembre, al Casal de la Gent Gran, en un acte organitzat també per Balsareny per la Independència, el senyor Jacint Valls, de l’ANC, va fer una conferència sobre les conseqüències del procés sobiranista, centrada especialment en el tema de les pensions.

Com és sabut, partits contraris a l'independentisme estan difonent missatges apocalíptics, una autèntica «estratègia de la por», sobre la possibilitat que amb la independència els pensionistes deixarien de cobrar.

El conferenciant va deixar clar que aquestes afirmacions són mentida, i ho va explicar amb xifres. Les dades oficials espanyoles del període 2004-2007 demostren que Catalunya va aportar a la seguretat social 88.945 milions d’euros (un 23,9%) i en va rebre  tan sols 75.847 milions (un 20,6%). La diferència, en tres anys, és de més de 13.000 milions d’euros, una quantitat que els treballadors catalans han pagat i que els pensionistes catalans no han rebut.

Sense l’espoli fiscal, i amb un sistema de pensions propi, Catalunya podria incrementar les pensions i els subsidis d’atur i encara fer guardiola amb un fons de pensions per prevenir contingències futures. És la pertinença al sistema de pensions espanyol el que ens porta a la ruïna.

R.C.
Foto: Els Ametllers

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.