diumenge, 22 d’abril del 2012

Festa Major 2012

SOCIETAT




















Ha començat la festa Major de 2012, que, com que Sant Marc cau en dimecres, té actes programats per a diversos dies. Fins al moment de tancar aquesta edició, s’havia celebrat, el diumenge 15 d’abril, un concurs de pintura ràpida a l’aire lliure. El divendres dia 20, ball amb el grup Ostres, ostres; cercavila infantil “Salcavila”, amb el grup La sal dels mars; el pregó de la festa Major; repic de campanes a càrrec dels Campaners de Balsareny i focs artificials, amb l’espectacle “Somnis”, de Pirotècnia Igual; i concert jove, amb els grups La Raíz, Ki Sap i DJ Puxi. El dissabte 21, matinal infantil, concurs de pesca, classes de tennis; concert de tarda i ball de nit amb l’orquestra Costa Brava; i concert jove, amb els grups locals Kòdul, Natrik i PD De la Casa.


I diumenge 22, concurs de pesca sènior; trobada de cotxes clàssics; XI trobada de Gegants i cercavila, amb dotze colles geganteres i els corresponents grups d’animació; el lliurament dels premis dels XLII concurs de fotografia festa dels Traginers; la proclamació del nou Traginer d’Honor; l’obra teatral “Marit i muller, quin merder”, a càrrec de la companyia Macarra; i ball amb Joan Vilandeny. El dilluns 23, sant Jordi, les tradicionals parades de roses i llibres al carrer, i manualitats infantils a la Biblioteca Pere Casaldàliga, amb parada de llibres de segona mà.


Per al dimecres 25, dia de sant Marc, bonjorn al veïnat dels Bastoners de Balsareny; benedicció i repartiment del panellet de sant Marc, missa de sant Marc i les tradicionals ballades dels Gegants de Balsareny, Bastoners i Ball de la faixa, danses i sardanes amb la Cobla Rosaleda; i a la tarda, el tradicional Cafè-Concert al Casino, com de costum amb la Cobla Rosaleda; lliurament de premis del concurs de pintura; i l’espectacle “Roda, món” de MumusicCircus, dins la programació de Tempo. La programació continuarà divendres 27, dia de la Moreneta, amb la festa al Casal Verge de Montserrat i la trobada intergeneracional dels residents amb alumnes de l’Escola Guillem de Balsareny; i el diumenge 29, amb una pedalada popular, un torneig d’escacs de partides ràpides, el lliurament de premis del concurs literari sant Marc i l’actuació dels alumnes de l’escola municipal de música.


Hem deixat per al final l’esment de la Mostra de guarniments, bastos i càrregues de la festa dels Traginers, que es pot visitar als baixos de la casa Torrents (antic Mas Martí), recentment restaurada, i que són una magnífica mostra del que pot ser en el futur el tan anunciat Museu del Traginer. De debò que fa goig de veure, i si bé és cert que aplicar-hi uns criteris rigorosos de museïtzació –que ja estan dissenyats de fa temps– requereix un cost que encara no es pot fer efectiu, també s’ha de dir que aquesta petita mostra es pot ben presumir i ensenyar, i es podria deixar com a exposició permanent i obrir-la en dies assenyalats o en combinació amb determinades visites guiades al Castell. Ara la casa ja és restaurada, els bastos i guarniments ja hi són, només caldria fer l’últim pas, quan l’economia ho permeti. Felicitats i persistim!

Sarment
Fotos: Sarment




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.