dilluns, 9 d’abril del 2012

Despesa farmacèutica

OPINIÓ


Les pensions no contributives no pagaran per les receptes
Actualment, la Generalitat destina uns 1.700 milions d'euros a la despesa farmacèutica

El Parlament va aprovar la Llei de mesures fiscals i financeres, si bé ho ha fet per primera vegada de forma separada als pressupostos degut a la petició de dictamen del Consell de Garanties Estatutàries que van formular alguns partits.

Entre les mesures incloses hi ha el cobrament d’un euro per recepta mèdica, com a manera d’augmentar els ingressos públics en aquests temps de crisi.

Però el copagament farmacèutic no afectarà tothom. En queden exempts els col·lectius més desfavorits, com les persones que cobren pensions no contributives i pensions del fons d'assistència social, els beneficiaris de la renda mínima d'inserció, de la Lismi (llei d'integració social dels minusvàlids) i els malalts crònics amb ingressos baixos.

En total, el Departament de Salut calcula que 130.000 catalans quedaran exempts de pagar l'euro per recepta. Tampoc es pagaran els medicaments d'un preu inferior a 1,67 euros, com analgèsics o fàrmacs genèrics, per evitar que la taxa sigui superior al preu del medicament. I a partir de la recepta número 62, tampoc caldrà abonar l'euro. Aquesta última mesura pretén evitar el greuge comparatiu que suposaria per als malalts crònics, ja que són els que consumeixen més medicaments. Es calcula que a Catalunya 840.000 persones consumeixen anualment 62 o més receptes l'any. La mitjana de receptes per habitant va ser el 2011 de 20,3 i la despesa mitjana és de 221 euros per pacient.

[De: LaGentGran.cat
Departament de Benestar Social i Família. Generalitat de Catalunya]

Associació Els Ametllers

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.