dimarts, 13 de març del 2012

El Club d'Escacs Balsareny informa

SOCIETAT


Ha començat una nova temporada escaquista i s’ha acabat la del 2011. A continuació en farem un breu historial.

Després dels acords assolits amb el Club d’Escacs Sallent, i amb l’aprovació de la Federació Catalana d’Escacs, es va portar a terme la unificació de les dues entitats per tal de participar en el marc del Campionat de Catalunya per Equips, mantenint funcionament propi i activitats independents fora d’aquest campionat.

Amb aquesta unió d’entitats es va incrementar notablement el potencial de l’equip resultant, assolint un alt nivell de joc, ja que es disposa de 4 jugadors amb Elo superiors a 2.000, 3 jugadors de més de 2.100 i 2 mestres catalans d’escacs amb Elo de més de 2.300.

De conformitat amb els acords adoptats, l’any 2011 vam jugar les rondes del campionat a la seu social del Balsareny, quan actuàvem com a locals, mentre que a l’actual temporada els encontres es celebren a la seu social del Sallent, alternant així un any a cada poble.

El primer any de la unificació es van formar dos equips, l’A i el B, ambdós militants a la categoria Primera Provincial. L’equip A va aconseguir l’ascens a Preferent, on milita enguany. L’equip B, però, no va poder assolir tan bons resultats com el primer i no va poder evitar el descens a Segona Provincial.

Pel que fa a la present temporada 2012, i després d’haver ampliat els efectius humans, hem format un tercer equip, el C, que milita a Tercera Provincial.

En total som 32 jugadors federats, que per a aquesta temporada conformem un total de 22 taulers, distribuïts de la següent manera: 10 jugadors per l’equip A, 8 jugadors pel B i 4 pel C.

El darrer campionat social, el que es disputa antre tots els socis, federats o no, que volen participar, l’ha tornat a guanyar en Kim Junyent per cinquena vegada, en assolir tots els 9 punts possibles. Cal destacar que l’única partida en què va passar certa dificultat va ser la disputada contra en Kevin Fumanal. En David Riera, amb un joc molt agressiu que demostra la seva progressió, va ser el segon classificat. En el tram d’Elo 1700-1850, el primer classificat va ser l’Arcadi Solà; i en el dels no federats es va imposar en Josep Triviño.

Felicitem el campió i l’esperem a la simultània de la Festa Major, on s’haurà d’enfrontar a tots els que hi vulguin participar, siguin socis o no.

També voldríem donar el nostre condol a la família d’en Lluís Marquès i Domènech com a soci i fundador del Club d’Escacs Balsareny. Gràcies per tot, Lluís.

Així mateix, agrair l’obsequi d’en Jaume Parera i Llull d’un complet joc de metall de peces decoratives d’escacs. També cal esmentar l’aportació de tres peces gegants d’escacs, una dama, un cavall i un rei, fetes manualment amb fusta, una obra d’art elaborada per l’Innocenci Blasco i Yebra, el qual també ha exposat recentment en el nostre local social un carro de disseny, vinculat a la Festa dels Traginers.

Jordi Ambròs, president

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.