diumenge, 20 de novembre del 2011

Balsareny Avui

“Ajuda’ns a ajudar”. Noves campanyes de Càritas

Segona edició de l’acte organitzat per Càritas Parroquial de Balsareny a favor d’un dels col·lectius mes desfavorits del nostre poble. Amb el lema “Ajuda’ns a ajudar”, el passat dissabte 22 d’octubre de 2011, als  locals de la Parròquia, l’entitat d’ajuda balsarenyenca va tornar a promoure una crida solidària envers els mes necessitats.

Al llarg de l’acte, diverses persones es van comprometre a rebre les diferents aportacions (productes alimentaris) dels balsarenyencs. Aquella tarda van oferir les seves actuacions: el grup coral Els Ametllers, la Coral Infantil (sota la direcció de mossèn Joan Bajona) i Marc Comabella al piano. També van oferir una petita representació el Quadre d’intèrprets en Playback del Club d’Avis de Balsareny i el Grup Folklòric sevillà de Navàs.

No es va cobrar entrada, sinó que es demanava una aportació voluntària mitjançant la venda d’unes tires que entraven en el sorteig d’un pernil. En acabar, tots els voluntaris van celebrar-ho amb un suculent berenar.

“Decàleg per a una alimentació saludable”, Jornada informativa adreçada a la tercera edat

El dia 21 d’octubre a les 7 de la tarda es va dur a terme la xerrada informativa sobre com s’ha de fer per tal de gaudir d’una bona dieta alimentària a la tercera edat. L’acte l’organitzava Càritas i estava recolzada per l’àrea de consum, sota la regidoria de Noelia Ramírez, i amb el suport de la Diputació Provincial de Barcelona. L’acte va estar conduït per dues representants de l’empresa alimentària “Menjar sa és vida” que van donar uns resumits consells sobre quina es considera una alimentació saludable:

1. Menjar cada dia aliments de tots els grup: cereals i llegums, verdures i hortalisses, llet i derivats, peix, ous i carn.

2. Fer cinc àpats al dia: esmorzar complet a casa, refrigeri a mig matí, dinar, berenar i sopar.

3. Prendre fruites, verdures i hortalisses, menjar-ne cada dia 400 grams.

4. Consumir aliments rics en hidrats de carboni: cereals (pa, arròs, pasta, galetes, etc), patates i llegums, quan haurien d’aportar la meitat de calories de la dieta.

5. Beure molta aigua. La millor beguda és l’aigua. Beure entre un i dos litres d’aigua al dia. Si fa molta calor o es realitza una activitat física intensa, s’ha d’incrementar el consum de líquids per evitar deshidratacions. Els refrescos s’han de prendre ocasionalment.

6. Mantenir un pes adequat per a l’edat i alçada. Evitar pesar molt més o molt menys del que correspon. S’ha d’intentar equilibrar les calories que rep el cos amb les que es gasten. Si el teu cos rep mes calories de les que gasta, tindrà excés de pes, si el teu cos gasta mes calories de les que rep, t’aprimaràs.

7. Fer exercici cada dia. Pujar les escales en lloc d’utilitzar l’ascensor, caminar o anar amb bicicleta en comptes d’anar amb cotxe o transport públic són bones opcions a banda de practicar altres esports.

8. No canviar els hàbits d’alimentació d’un dia per l’altre. Si es vol canviar d’hàbits s’ha de fer a poc a poc, marcant uns objectius concrets per cada dia. Intentar que el conjunt de la dieta sigui equilibrada, sense prescindir del què t’agrada. No deixar que els mites, les modes, la publicitat i els prejudicis et condicionin.

9. No hi ha aliments bons o dolents, sinó hàbits inadequats. Evitar els excessos i fer una dieta variada combinant aliments de tots els grups. Una dieta variada i equilibrada és la base per a una bona salut.

10. Mantenir una bona higiene. La higiene és essencial per a la nostra salut, per això, sempre abans de menjar, ens hem de rentar les mans i després de menjar, les dents. A més a mes d’aquests consells, és important gaudir del menjar, en companyia de la teva família i de les teves amistats.

Josep Gudayol i Puig


SOCIETAT
Associació de veïns Sant Josep – Balsareny
(fundada l’any 1987)
Associació creada amb la finalitat d’ajuda mútua, en el moment de la defunció d’un familiar.
En el cas de defunció d’un soci, l’Associació es fa càrrec de les despeses de l’enterrament.
FES-TE’N SOCI!
 
- Socis fins a 35 anys: Tan sols abonaran el 30% de la quota. (aprox. uns 24€ per any).
- Socis de 35 a 45 anys: Tan sols abonaran el 70% de la quota.
- Socis a partir de 45 anys: Abonaran la quota integra.
- L’ingrés de persones majors de 55 anys: S’estudiarà cas per cas.
INSCRIPCIONS: Als telèfons 938 396 237 – 938 396 370 (fins al 31 de gener de 2012)

 










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.